Vrouw die benen en vingers verloor tijdens vruchtbaarheidsoperatie gaat in Cassatie

Vrouw die benen en vingers verloor tijdens vruchtbaarheidsoperatie gaat in Cassatie

Foto: fvv

Gent / Zevergem / De Pinte -

Een vrouw uit het Oost-Vlaamse Zevergem die bij een vruchtbaarheidsoperatie haar twee benen en negen vingers verloor, gaat in Cassatie tegen de vrijspraak van de gynaecoloog. Dat bevestigt haar advocaat.

De operatie gebeurde in 2009 in het ziekenhuis Jan Palfijn in Gent. De dunne darm van de vrouw werd tijdens de operatie geperforeerd, volgens het slachtoffer. Doordat haar bloeddoorstroming stilviel bij een septische shock, verloor de vrouw uiteindelijk beide benen en alle vingers, behalve één duim. In eerste aanleg werd de arts al vrijgesproken, en het hof van beroep bevestigde dinsdag die vrijspraak. Volgens het hof is het niet bewezen dat er fouten zijn gemaakt en verwijst naar de tegenstrijdige conclusies van de experten. Ook post-operartief zouden er geen fouten zijn gemaakt oordeelt het hof, waardoor de arts ook in beroep werd vrijgesproken.

Haar advocaat, Laurens Van Puyenbroeck, kondigt aan in Cassatie te gaan tegen het arrest. “Het verslag van de deskundigen toont gebreken, en op niet al onze vragen en opmerkingen heeft het hof een antwoord geformuleerd. Volgens ons is er niet alles aan gedaan om de waarheidsvinding naar boven te brengen. Daarom tekenen we zeker Cassatie aan.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees