CLUBNIEUWS. Club probeert Brusselse vloek te breken, kans voor Gentse wintertransfers

CLUBNIEUWS. Club probeert Brusselse vloek te breken, kans voor Gentse wintertransfers

Foto: Belga

Er is hoop voor de fans van Club Brugge: in vergelijking met de wedstrijd tegen Anderlecht in de reguliere competitie, onderging het blauw-zwarte elftal een heuse metamorfose. En er is ook hoop voor de Gentse wintertransfers Wikheim en Diedhiou, die een kans krijgen van coach Hein Vanhaezebrouck. Onze dagelijkse lading clubnieuws!

Jupiler Pro League op Sportwereld.be

Club met acht nieuwkomers om vloek te breken

Dat Club Brugge al achttien jaar niet meer kon winnen op het veld van Anderlecht weet u intussen wel. Maar er is hoop voor de blauw-zwarte fans. Er zijn de goede resultaten van de afgelopen weken, maar in vergelijking met de confrontatie in de reguliere competitie op het veld van Anderlecht onderging het Brugse elftal ook een heuse metamorfose. Van de basisploeg die op 25 oktober met 3-1 verloor, staan er straks wellicht nog maar drie spelers tussen de lijnen: Meunier, De Bock en Simons.

In het ­Astridpark stonden toen nog jongens als Pereira en Duarte in de basis. In de spelersbeoordeling die we toen na de wedstrijd publiceerden, lagen de scores van de Club-spelers erg laag. Meunier, Pereira en Mechele scoorden zelfs maar een vier. Dan lijkt de vorm van Club Brugge vandaag een pak beter. Zelfs de drie spelers van toen die er straks wel nog bij zijn, halen vandaag een veel hoger niveau dan in de herfst.

Tegen Anderlecht zit Michel Preud’homme zondag zijn tweede schorsingdag uit. In het Vanden Stockstadion is het al duidelijk waar precies de Club-trainer zal zitten. Net achter de dug-out is een zetel voor hem ‘gereserveerd’. Zo zal hij kunnen communiceren met Philippe Clement op de bank en zal de Brugse delegatie in de eretribune bij hem in de buurt zitten.

Anderlecht en Club Brugge proberen de stress weg te houden voor de clash van zondag. Beide teams lasten daarom een teambuildingsactiviteit in. Anderlecht koos dinsdag voor minigolf. Aanvoerder Silvio Proto was de grote initiatiefnemer en nodigde iedereen uit in Waterloo. Daarna ging het gezelschap ook nog eten in restaurant L’Opera. Ook Club Brugge zocht ontspanning en ging woensdag padellen in de padelclub van hun ex-speler Tom De Sutter. De sport, een combinatie van squash en tennis, is erg populair in Spanje.

Wintertransfers Wikheim en Diedhiou in selectie bij Gent

Twee nieuwkomers in de 20-koppige selectie van AA Gent: wintertransfers ­Gustav Wikheim en Simon Diedhiou, die (even) op een zijspoor zaten. Beiden scoorden maandagavond twee keer met de beloften tegen Moeskroen (5-2-zege) en werden daarvoor beloond. “Maar zelfs zonder die match zou ik ze allicht geselecteerd hebben”, aldus ­Vanhaezebrouck.

Renato Neto trainde pas gisteren een eerste keer mee na zijn enkelverstuiking. Als hij geen ­reactie ondervindt, komt hij “misschien” aan spelen toe. Anders is Lucas Deaux zijn meest waarschijnlijke vervanger.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.