Twaalf jaar cel voor man die ex neerschoot en kinderen ontvoerde

Herk-de-Stad -

De correctionele rechtbank van Hasselt heeft vrijdag de 37-jarige Serdar T. uit Heusden-Zolder veroordeeld tot 12 jaar cel voor de moordpoging op zijn 39-jarige ex-echtgenote Yadigar Sakar. Op 7 oktober 2014 schoot hij haar met zes kogels neer in Herk-De-Stad. De vrouw raakte levensgevaarlijk gewond. Een maand geleden had de openbare aanklager een gevangenisstraf van 16 jaar gevorderd.

Het slachtoffer overleefde de moordaanslag, maar zal voor de rest van haar leven invalide blijven. Serdar T. moet betalen een voorlopige schadevergoeding van 35.000 euro betalen.

Op het ogenblik van de moordpoging lagen de zesjarige zoon en negenjarige dochter in zijn wagen te slapen. Na de schoten reed hij met zijn kinderen naar Duitsland waar hij een drietal dagen verbleef alvorens zichzelf aan te geven. De kinderen werden bij zijn schoonzus afgezet.

Intussen had Serdar T. gezorgd dat de wagen en het wapen verdwenen waren. De procureur noemde het een bijzonder gruwelijke, barbaarse daad.

Serdar T. en Yadigar leefden sinds 2009 feitelijk gescheiden, maar in het najaar van 2014 zou de echtscheiding definitief worden. De twee kinderen van zes en negen jaar verbleven in de week bij de moeder en ‘s weekends bij de vader, maar blijkbaar hield hij zich niet aan die regeling. Hij daagde volgens de aanklager op wanneer het hem uitkwam.

Corrigeer

NIEUWS