Van hobbyproject in garage tot opening eigen brouwerij

Van hobbyproject in garage tot opening eigen brouwerij

Koen Van Lacnker kreeg bij de voorbereiding de hulp van zijn vriendin Delphine, zijn schoonvader (rechtsonder) en de vader van Alex. Foto: djr

Anzegem -

Het gaat snel voor Brouwerij 't Verzet. Wat ooit begon als experimenteel hobbyproject in een garage, is uitgegroeid tot een succes. Gediplomeerde brouwers Koen, Alex en Joran openen zondag officieel hun eigen brouwerij in Anzegem.

Brouwerij 't Verzet in Anzegem opent zondag zijn deuren. Het uit de hand gelopen project van drie bevriende brouwers barstte uit zijn voegen, waardoor een professionele accommodatie een noodzaak werd. Een succesverhaal dat start in 2008.

Toen studeerden Koen Van Lancker, Alex Lippensen en Joran Van Ginderachter af in de richting Biochemie, afstudeerrichting brouwen. Alle drie gingen ze aan de slag in een brouwerij. Om elkaar niet uit het oogt te verliezen, besloten ze om samen bier te brouwen.

Hun eerste biertje was de blonde Rebel Locale zag het levenslicht in 2011, ondertussen brouwt het trio standaard zes bieren.

INFO

Zondag 17 april opent de brouwerij zijn deuren voor het grote publiek. Van 11 tot 18 uur kan de brouwerij bezocht worden en kan er geproefd en gekocht worden.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio