Michel Preud’homme verwacht fel begin Anderlecht: “Klaar zijn vanaf minuut één”

Michel Preud’homme kan zondag met zijn Club Brugge mits winst op Anderlecht zeven punten uitlopen in de titelstrijd. Maar blauw-zwart kon al sinds 1998 geen competitiematch meer winnen in het Constant Vanden Stockstadion en Preud’homme verwacht ook nu geen cadeau’s. “Ik verwacht dat Anderlecht zoals altijd direct aan een heel hoog tempo en met veel druk tegen ons zal spelen”, zegt hij op de Twitteraccount van Club Brugge.

Club Brugge staat vier punten los op Anderlecht en al zeven op AA Gent in Play-off 1, maar echt flitsend was het spel voorlopig nog niet. Vooral in de Slag om Vlaanderen volgde balverlies dikwijls balverlies op bij beide teams. “Spektakel, is dat dat elke ploeg vijftien kansen creëert op topniveau? Als je dat verwacht in de Champions League of in de Belgische play-offs, zal je dat niet elke week zien, nee”, vertelde Preud’homme. “Voor mij was onze match tegen AA Gent op een heel hoog niveau wat intensiteit en snelheid betreft. Je moest heel snel zijn om iets te kunnen creëeren. Als je ziet dat we in die omstandigheden twee keer gescoord hebben en nog kansen gekregen hebben, vind ik dat we een heel mooi niveau gehaald hebben. En als je met tien man in Oostende nog kansen creëert, ben ik daar ook tevreden over.”

"Krediet opgebouwd"

“Iedereen weet hoe moeilijk het elke week is”, verwees Preud’homme nogmaals naar het kleine niveauverschil tussen de teams in Play-off 1. Paars-wit belooft echter een extra moeilijk te omzeilen klif te worden voor Club Brugge, dat al 18 jaar geen competitiematch meer kon winnen in het Constant Vanden Stockstadion. “Anderlecht is voor iedereen een moeilijke verplaatsing, maar zondag telt enkel het best mogelijke resultaat. We hebben krediet opgebouwd, maar mogen niet op onze lauweren rusten. Bij winst hebben we gewoon extra krediet.”

Preud’homme verwacht een agressief Anderlecht vanaf seconde één. “We moeten de wedstrijd gewoon rustig aanpakken, met dezelfde mentaliteit als de vorige matchen. De rest is een dubbeltje op zijn kant. Ik verwacht dat Anderlecht zoals altijd direct aan een heel hoog tempo en met veel druk tegen ons zal spelen. Hoe ik hen wil aanpakken? Zonder in details te treden, vind ik dat we misschien toch klaar moeten zijn vanaf de eerste minuut. Zonder grinta heeft geen enkele ploeg kans om deze wedstrijd te winnen.”

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.