Chocolatiers maken pralines volledig artisanaal... in het oerwoud

© mvn

Vier Brugse chocolatiers hebben in Costa Rica een unieke ervaring opgedaan. Twee gingen aan de slag bij een kleine cacaoboer, twee bij een indianenstam. Hun avontuur is maandag te zien in het Eén-programma ‘Beroepen Zonder Grenzen’.

KOEN THEUNS

Vier collega's uit hun vertrouwde omgeving halen en ze hun ding laten doen in het buitenland: dat is het format van Eén-programma ‘Beroepen Zonder Grenzen’. En dat is ook exact wat chocolatiers Stephan Dumon, Pol Depla, Sheila Vandenheede van Sweertvaegher en Henk Deceukelier van het Chocoladehuisje mochten ondervinden. De filmploeg zette ze op het vliegtuig naar Costa Rica en liet ze een week lang ontdekken hoe het is om daar als chocolatier te leven en te werken.

Stephan en Pol gingen aan de slag bij een kleine cacaoboer, verplaatsten zich te paard langs afgronden en door rivieren, en oogstten en roosterden de bonen en maakten er chocolade op een primitieve manier. “De machine om chocolade te vermalen werd aangedreven met een fiets, en om cacao uit te persen kwam er ook nog een autokrik of twee aan te passen. Hoe men daar chocolade maakt, het tart alle verbeelding”, zegt Dumon.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen