VOETBAL1STE PROVINCIALEVKL LIEDEKERKE - RC JET-WAVER - Liedekerke met het mes op de keel

“Ander concept aankleven”

“Ander concept aankleven”

Steven Verleysen: “Als we winnen, dan zijn wezeker van de top vijf.” Foto: dsj

Liedekerke -

Op de Heuvelkouter is het zondag “money time” met de komst van RC Jet Waver. De spanning is dan ook te snijden. Coach Steven Bellemans weigerde voor het eerst dit seizoen om zijn selectie vrij te geven en moet het rooien zonder zijn midvoor.

Mits een driepunter springt Liedekerke haasje over met RC Jet Waver naar een virtuele eindrondeplaats, maar zondag is het er wel op of onder?

Steven Verleysen: “Liedekerke start misschien wel met het mes op de keel, maar een overwinning betekent wel de top vijf. Zonder onze diepe spits Steve Desaegher moeten we wel sowieso een ander concept aankleven. Een echte doublure voor onze goalgetter hebben we niet in onze rangen. Dus moeten we het op een andere manier aanpakken. Elke speler moet je kunnen vervangen, al staan we uiteraard verzwakt omdat Steve allicht de beste aanvaller van eerste provinciale is. We moeten het oplossen als ploeg, want iedereen wil dolgraag naar de eindronde. Onze coach Steven Bellemans schreeuwde misschien als eerste de promotiedroom van de daken, maar de voltallige spelersgroep deelt nu die ambitie.”

Jij groeide in jouw rol als centrale verdediger aan de zijde van jouw Eizeringse maatje Ruben Blendeman?

“In het begin van het seizoen had ik het nog wat moeilijk om me door te zetten. Ik kwam pas terug uit blessure en Flros Bronselaer deed het aanvankelijk heel goed. We zijn in feite met drie centrale verdedigers voor twee plaatsen wat ook een noodzaak is om een seizoen door te komen. Aan de zijde van Blendeman geniet ik uiteraard van het voordeel van de sterke automatismen. Ruben werd dit seizoen nog sterker en staat buiten discussie. De jongste weken slikken we steeds minder treffers. Dat is zeker ook de verdienste van onze doelman Maxim Aerts die een ontzettend hoog niveau haalt.”

Het Liedekerkse speelveld is geen biljartje meer en kan een voordeel betekenen voor het Liedekerkse krachtvoetbal?

“Ons veld ligt inderdaad hard en hobbelig. Ergens logisch, want het wordt vaak bespeeld en het einde van het seizoen nadert. We moeten nog eens proberen om powerplay te spelen. RC Jet Waver speelt zelf op een ontzettend groot en ook beter veld waardoor het wel eens zou kunnen schrikken. We moeten het aanpakken op karakter en met de steun van onze supporters kunnen we dan de poort naar de eindronde al een stuk open wrikken. De derde Amateurliga zou misschien net wat te vroeg komen voor de club, maar een onverwachte kans mag je nooit laten ontglippen.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio