CLUBNIEUWS. Kabasele droomt van Rode Duivels, Deschacht zondag in de basis?

CLUBNIEUWS. Kabasele droomt van Rode Duivels, Deschacht zondag in de basis?

Christian Kabasele Foto: Belga

Anderlecht-coach Besnik Hasi heeft nog wat knopen door te hakken voor de topper van zondagavond tegen Club Brugge. Bij Racing Genk heeft collega Peter Maes minder problemen. Christian Kabasele is sowieso een zekerheid in de basiself. De Congolees droomt zelfs van de Rode Duivels. De derde keeper van de Belgische nationale ploeg heeft dan weer een contractvoorstel op zak.

Met Deschacht voor meer zekerheid?

Besnik Hasi voert misschien wat wijzigingen door voor Club Brugge. Badji ligt zwaar in balans met de herstelde Leander Dendoncker. Achteraan komt Olivier Deschacht in aanmerking voor een basisplaats. De dertiger sukkelt wel wat met de buikspieren, maar kan voor meer defensieve zekerheid zorgen op de linksback. “Ollie blijft erg belangrijk”, aldus Hasi. “Hij trok deze week naar kinesist Lieven Maesschalck en werkte daar keihard. Op zijn leeftijd blijft hij gretig.”

Met Deschacht op de linksachter kan de offensieve Büttner misschien een rij hoger spelen en verdwijnt Conté uit de ploeg. Al is die knoop nog niet definitief doorgehakt. Ergens hoopt Hasi nog op Acheampong, maar die blijft pijn voelen bij het trainen. Suarez (zwaar ziek) is out, net als Ezekiel (kaak). Najar (adductoren) raakt opgelapt.

Zelfde kern, zelfde elf bij Racing Genk?

Geen geschorsten, geen geblesseerden, dezelfde 21 namen als vorige week bij RC Genk. Blijft de vraag of hetzelfde elftal de aftrap haalt. Kiest trainer Peter Maes voor consistentie? Of wordt Kebano en/of Samatta beloond voor de sterke invalbeurt? En behoudt Uronen de voorkeur op Hamalainen?

Kabasele: "Als Wilmots belt, sta ik klaar"

Eerder deze week stak ex-Rode Duivel Marc Hendrikx uitgebreid de loftrompet over Christian Kabasele. “Belgische top, EK-waardig.”  De 25-jarige centrale verdediger reageert tegelijkertijd nuchter en ambitieus.  "Naar het EK? Ik ben trots op mijn prestaties van de afgelopen jaren en de nationale ploeg blijft een droom. Als de trainer belt, dan sta ik klaar. De concurrentie is natuurlijk niet min. Kompany, Vertonghen, Alderweireld. Allemaal wereldklasse. Ik zie het vervolg van de play-offs in ieder geval als acht kansen om de keuze voor de bondscoach zo moeilijk mogelijk te maken.”

“Ik kan natuurlijk ook nog kiezen voor Congo. De bondscoach wilde mij in 2015 al selecteren voor de Afrika Cup. Maar met alle respect, het zou dom zijn om nu de deur voor België dicht te klappen. Als die op termijn toch dicht blijft, kan ik nog altijd voor Congo kiezen.”

Gillet heeft contractvoorstel op zak

De huur van Jean-François Gillet loopt straks af, maar KV Mechelen wil de doelman houden en deed hem een contractvoorstel. Het verwacht nu een antwoord. Gillet gaf eerder al aan dat hij een verlengd verblijf ook ziet zitten. De kans is dus reëel dat KV hem straks overneemt van Catania. Met De Witte (tot 2017 onder contract) gaat de club ook nog rond tafel.

Leal zit weer in de ruime kern tegen Charleroi. Jankovic was niet tevreden over zijn invalbeurt tegen STVV, toen hij zijn taken niet naar behoren uitvoerde, maar zag een reactie op training.
 

Corrigeer

MEER NIEUWS

Aangeraden