Frans en Leonie zijn 75 jaar geleden letterlijk op elkaar gevallen

Frans en Leonie zijn 75 jaar geleden letterlijk op elkaar gevallen

Frans en Leonie delen al 75 jaar lief en leed: nu nog altijd een vrolijk en goedgezind koppel. Foto: gvh

Sint-Niklaas -

Frans De Meulenaer (97) en Leonie D'Hooghe (94) zijn zondag 75 jaar getrouwd. “Het is nog maar de tweede keer dat een koppel uit Sint-Niklaas de kaap van vijfenzeventig jaar getrouwd rondt”, glundert de familie.

Ze waren al overburen in de Sint-Niklase Mispelstraat, maar het was een valpartij die ervoor zorgde dat Frans en Leonie een koppel werden. “Ik was wielrenner en kon goed masseren. Toen Leonie een keer ten val kwam, mocht ik haar voet masseren. Ik deed dat zo goed dat ik mocht blijven”, lacht Frans.

Het koppel trouwde op 17 april 1941, in volle oorlog. Frans en Leonie werden daardoor snel weer uit elkaar gehaald. “Ik werd opgeëist voor verplichte tewerkstelling in Duitsland, maar ik saboteerde de boel. Ik verbleef vijf maanden in Berlijn, maar ik zorgde ervoor dat ik voortdurend ziek was, zodat ik maar acht dagen gewerkt heb. Ik mocht terugkeren en moest in Zwijndrecht aan de obussen gaan werken. Die moesten bij een temperatuur van 130 graden geperst worden, maar we zorgden dat het maar 80 graden was, zodat ze niet goed werkten.”

Frans werd uiteindelijk kachelmaker, terwijl Leonie in de textielsector ging werken.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees