Sergey Firsanov juicht in Ronde van Apennijnen

Sergey Firsanov juicht in Ronde van Apennijnen

Sergey Firsanov (Gazprom-RusVelo) heeft de Ronde van de Apennijnen (Ita/1.1) op zijn naam geschreven. De Rus soleerde naar de zege voor de Italianen Francesco Gavazzi (Androni Giocattoli - Sidermec) en Mauro Finetto (Unieuro Willier).

Wielrennen op Sportwereld.be

Van Novi Ligure naar Chiavai moesten de renners 196,6 kilometer en zes stevige beklimmingen afwerken. Het was tot kilometer 70 wachten op een eerste echte ontsnapping. De Spanjaard Angel Madrazo (Caja Rural) en de Oekraïner Vitaliy Buts (Kolss-BDC) reden een schamele 50 seconden bij elkaar. De Duitser Georg Loef (Christina Jewelry) probeerde de kloof alleen te dichten, maar slaagde niet in zijn opzet. Even later probeerde Luca Chirico (Bardiani - CSF) hetzelfde en de Italiaan kon de sprong wel maken.

Maar groot was de voorsprong niet, en het trio werd weer bijgehaald. Ook een poging van Michele Gazzara (Norda-Mg.K Vis), Pierpaolo Ficara (Amore & Vita-Selle SMP) en Nico Brüngger (Team Roth) werd tenietgedaan. De volgende die het probeerde, was Eduard Prades (Caja Rural) maar de Spanjaard werd in de finale overvleugeld door Firsanov. De Rus ging op en over Prades en hield stand.

Voor Firsanov is het niet zijn eerste succes in Italië. In maart won de Rus nog een etappe en het eindklassement in de Internationale Wielerweek. Firsanov is de opvolger van de Spanjaard Omar Fraile op de erelijst.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.