SchermenZonetoernooi in Praag

Seppe Van Holsbeke mag naar de Spelen

Seppe Van Holsbeke mag naar de Spelen

Seppe Van Holsbeke. Foto: BELGA

Gent -

Sabelschermer Seppe Van Holsbeke mag deelnemen aan de Olympische Spelen in Rio. De 28-jarige Gentenaar werd op het zonetoernooi in Praag tweede en dat volstond voor zijn olympische kwalificatie.

“Deze selectie zie ik als het orgelpunt van mijn professionele schermcarrière want na de Spelen stop ik sowieso. Deze kwalificatie verandert niets aan deze plannen”, vertelt Seppe Van Holsbeke. “Ik stond zesendertigste op de wereldranglijst en enkel de eerste veertien op deze ranking plaatsten zich rechtstreeks. Daarna was het uitkijken om in Praag bij de top vier te eindigen. En daar ben ik dus in geslaagd.”

Van Holsbeke werd als tweede in het beginklassement vrijgesteld van deelname aan de pouleronde. Nadien nam hij de maat van de Azeri Azar Taghiyev met een overtuigende 15-1 en nadien bleek hij in de kwartfinale ook te sterk voor de Turk Enver Yilderim die hij versloeg met 15-7. Door het bereiken van de halve finale was Van Holsbeke meteen ook zeker van zijn uitzending naar Rio. De halve finales en finales werden niet afgewerkt omdat de eerste vier zeker zijn van hun selectie.

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio