Jimmy is nieuwe wereldrecordhouder strijken

Jimmy is nieuwe wereldrecordhouder strijken

Jimmy De Frenne met Kelly Van Oost, voorzitster van de vzw Caring Family. Foto: vln

Oostende -

Jimmy De Frenne mag zich sinds zaterdagavond de nieuwe wereldrecordhouder strijken noemen. De man streek 82 uur ononderbroken voor het goede doel.

82 uur: dat is het nieuw wereldrecord aantal uur strijken, vijf uur meer dan het vorig record. Jimmy De Frenne begon woensdagvoormiddag om 10 uur in een pand in de Sea Arena aan zijn recordpoging en trok zaterdagavond om 21 uur de stekker uit zijn strijkijzer. “Fysiek zat ik er nog niet door, maar mijn vrouwtje is ziek en bij haar zijn was het belangrijkste. Ik mikte op honderd uur strijken, maar ik ben toch heel gelukkig met mijn prestatie.”

Jimmy werkte in totaal 22 manden af die elk 10 euro voor het goede doel opbrachten. “Aan sommige manden met niet minder dan 50 hemden streek ik zelfs 4 uur. De opbrengst gaat naar de vzw Caring Family van Kelly Van Oost. De organisatie zet zich in voor kansarme gezinnen. Zo financierde het onlangs de aankoop van een zerk voor een overleden kindje, omdat de ouders dat niet konden betalen. Ik hoef dus niet uit te leggen waarom ik voor Caring Family koos”, aldus nog Jimmy, die een fervent supporter is van KV Oostende.

Heel wat spelers van het team, waaronder Jordan Lukaku en Fernando Canesis kwamen hem de voorbije dagen een hart onder de riem steken. “Dat deed heel veel plezier. Deze geslaagde recordpoging is trouwens teamwerk geweest. Dank zij de hulp van veel mensen, niet in het minst diegenen die mij er tijdens de moeilijkste momenten 's nachts door sleurden, heb ik het volgehouden”, besluit een tevreden Jimmy De Frenne.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees