SK Vlezenbeek wil opnieuw club van het dorp worden

© yds

SK Vlezenbeek wil met de jeugdwerking een nieuw pad bewandelen. “We willen dé club van het dorp bij de plaatselijke jeugd worden.”

idh

Sinds enkele maanden zette een nieuw bestuur met voornamelijk vaders van jeugdspelers de schouders onder voetbalclub SK Vlezenbeek. De nieuwe wind is nu al voelbaar. “SK Vlezenbeek is niet zomaar een voetbalclubje”, zegt Jeffrey Vanhoutte. “We willen een toffe voetbalclub voor de jeugd van Vlezenbeek hebben. Een club waar het plezant is om te voetballen en waar mensen graag samen komen. SK Vlezenbeek moet weer op en top ‘Vlezenbeeks’ worden.”

Ondertussen werden enkele kwalitatieve jeugdtrainers geselecteerd. Ze krijgen allemaal een opleiding, zodat de kwaliteit gewaarborgd is. Er is ook een coach voor de trainers aangesteld.

“We moeten nu nog jonge spelers warm maken om in hun eigen dorp te komen voetballen”, zegt Vanhoutte. “Daarom organiseren we op zaterdag 23 april tussen 14 en 17 uur ‘de dag van de voetbalvrienden’ op het voetbalveld van SK Vlezenbeek in de Inkendaalstraat. Het is een speciale voetbaldag voor kinderen tussen vijf en twaalf jaar. We zullen uitleg geven over het voetbal en er staan een heleboel voetbalspelletjes op het programma. We hebben ondertussen een heleboel flyers in Vlezenbeek verspreid. We zouden graag zo veel mogelijk kinderen op ons evenement verwelkomen.”

Ondertussen trok SK Vlezenbeek naar de Ave Maria-school om de kinderen te laten kennismaken met de voetbalsport. Alle leerlingen van de tweede kleuterklas tot en met het zesde leerjaar kregen de gewenste informatie te horen. Tijdens de speeltijd konden de kinderen hun behendigheid met de bal testen. Zelfs de juffen mochten even een balletje trappen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus