gOLF - Flanders Nippon Hasselt wil graag terugkeren naar hoogste afdeling

Golf Club Lanaken debuteert in interclubs

Golf Club Lanaken debuteert in interclubs

Het Lanakense Heren 3-team debuteert sterk. Foto: Raymond Lemmens

Het Heren 1-team van Flanders Nippon nam een uitstekende start in de nationale interclubs met tweemaal winst. Men wil de status van Limburgs nummer één kost wat kost behouden. Volgend weekend strijdt men om de promotie naar de hoogste nationale reeks. Weer met een 3-2-zege, zoals vorig weekend tegen Royal Latem en Mergelhof?

Zonder speerpunt Max Peerbooms deden een foutloze Frederick Vandeput en zijn teamgenoten het uitstekend. Zaterdag moeten ze het tegen Hulencourt opnemen voor een plaats in de finale.

“Dat wordt een harde dobber”, klinkt het uit Hasseltse hoek. “Hulencourt won eveneens zijn twee matchen. Winnen we tegen de Waals-Brabanders, dan is de klus nog niet geklaard. We moeten de finale ook nog winnen om opnieuw naar de hoogste interclubreeks te promoveren.”

Ook de Heren 1-teams van Limburg Golf Houthalen en Spiegelven Genk, aan de slag in Divisie 3, wonnen tweemaal. Krijgen we een Limburgs duel om de promotie? “Laat ons hopen”, stellen beide captains. “Eerst wel de finale halen en dan zien we wel.”

Limburg Golf Houthalen moet zaterdag tegen het eveneens foutloze Oudenaarde duelleren, Spiegelven Genk krijgt met Royal Hainaut een even harde noot te kraken.

Speciale aandacht eiste het Heren 3-team van Golf Club Lanaken op. Het was de eerste maal dat de jongste Limburgse golfclub aan de interclubs deelnam. Lanaken won zijn debuutwedstrijd met 3-2, maar verloor de tweede match tegen AtGolf Vlaanderen, dat zijn thuisbasis in Gerhagen heeft, met 4-1.

Toch geven Peter Joossens, Martijn Loix, Jean-Paul Wagemans, Ward Narinx, Dimitri Jans en Angelo Amorosi de moed niet op. Zaterdag gaan ze tegen Virton voor een tweede punt.

Bij de meisjes minder lachende gezichten, zeker bij het Dames 1-team van Limburg Golf Houthalen, dat in de allerhoogste divisie aantreedt. Zowel tegen favoriet Rigenée (0-7) als tegen La Tournette (2-5) gingen ze onderuit. Francine Martens en Vasso Smeets zorgden voor beide Houthalense punten.

Gejuich bij de Dames 2-teams van Millennium Paal en Spiegelven Genk, die in divisie 4 startten met tweemaal winst. Zij strijden zaterdag voor promotie naar divisie 3.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio