Voetbal1STE PROVINCIALESASSPORT BOEZINGE - Ook voor Jacob Crombez komt de eindronde als een verrassing

“Mirakels bestaan toch”

“Mirakels bestaan toch”

Aaron Coulliet tekende tegen Meulebeke voor het doelpunt dat Boezinge in de eindronde bracht. Foto: VDB

Boezinge -

Mirakels bestaan dus toch nog. Niet Wielsbeke maar Sassport Boezinge mag vanavond in Beveren het tonnetje in voor de loting van de eindronde.

Boezinge won zondag in Meulebeke en een nog gretig Rumbeke klopte Wielsbeke. Bij Sassport hielden ze nochtans geen rekening met dit scenario.

“Het komt aan als een complete verrassing”, grijnsde T2 Jacob Crombez. “We hadden nooit gedacht dat Wielsbeke zich nog buitenspel zou laten zetten. We bleven telefonisch in contact en hoorden dat Rumbeke er wel degelijk zin in had. Zelf speelden we met vuur want we deden het niet goed in Meulebeke maar we konden uiteindelijk toch één keer scoren en dat bleek voldoende.”

Opmerkelijk is wel dat Sassport opnieuw op een stilstaande fase scoorde. En weer was het Kristof Decaestecker die aan de basis lag.

“We behaalden twaalf op twaalf en zowat alle goals kwamen tot stand uit stilstaande fases”, vervolgde Crombez. “We zijn door zege zelfs nog op de vierde plaats beland want we sprongen nog over Wingene dat slechts gelijk speelde.”

“We tellen finaal 52 punten en dat is vooral te danken aan onze strakke organisatie. Scoren lukte moeizaam maar het is duidelijk dat het belangrijk is om goed te staan.”

Boezinge start alvast met ambitie in de eindronde.

“De twee finalisten spelen sowieso de eindronde maar naar verluidt moeten ook de verliezers nog spelen om te zien wie zich het best kan plaatsen. Dat opent dus perspectieven en je weet maar nooit. Van ons mag het want we versterkten ons met spelers die nu vooral in vierde spelen en dus ervaring hebben op dit niveau”, verbergt Crombez zijn ambitie niet.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio