Man even kritiek na val op metalen hek met pinnen

Beernem -

Een heel pijnlijk ongeval zorgde maandag voor paniek in de Spinsterstraat in Beernem. Een 66-jarige man viel daar op een metalen hek met pinnen. De man was even kritiek, maar is niet meer in levensgevaar.

Een 66-jarige man raakte gistermiddag levensgevaarlijk gewond toen hij op een tuinafsluiting viel. Een van de metalen pinnen ging dwars door zijn been. De man werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. “Hij is nog steeds kritiek, maar niet meer in levensgevaar”, klinkt het bij de politie. De man verloor wel veel bloed door het vreemde ongeval.

Stephan R. (66) was gistermiddag bezig met poetswerken aan zijn tuinhuis in de Spinsterstraat in Beernem. Hij gebruikte daarbij een ladder om bij enkele ramen in de hoogte te kunnen. Maar op een gegeven moment verloor hij zijn evenwicht. De zestiger had de pech dat hij op het metalen hek onder hem viel. Eén van de metalen pinnen boorde zich door zijn been.

Enorme vleeswonde

Zijn vrouw en buurman hoorden hem schreeuwen van de pijn en snelden hem onmiddellijk ter hulp. Zij hielden hem vast tot de hulpdiensten arriveerden. Het was de brandweer van Oostkamp die ter plaatse snelde en de man op een spectaculaire manier bevrijdde.

“Wij hebben die pin van dat hekken losgemaakt”, zegt Filip Vlaeminck van de Oostkampse brandweer. “Zo konden we hem, met die pin nog in zijn been, naar beneden halen en naar het ziekenhuis laten vervoeren. Die man had uiteraard een enorme vleeswonde. Maar in het ziekenhuis zouden ze die pin operationeel kunnen verwijderen. Dit was inderdaad geen evidente interventie. Maar ik denk dat we die al bij al tot een goed eind gebracht hebben.”

Ook de mug-helikopter kwam ter plaatse om de man naar het ziekenhuis te vervoeren. Maar het was uiteindelijk toch een ambulance die hem in allerijl wegbracht. Eenmaal in het ziekenhuis werd hij met spoed geopereerd.

Volgens de politie verliep die operatie zoals het moest. Al wacht de man vermoedelijk wel nog een heel lange revalidatie.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees