Bouwbedrijf start Scheldewerven weer op om te ontsnappen aan kilometerheffing

Bouwbedrijf start Scheldewerven weer op om te ontsnappen aan kilometerheffing

Ex-zaakvoerder Peter Janssens en Paul Jansen zullen de Scheldewerf Rupelmonde leiden. Foto: vvp

Kruibeke -

Anderhalf jaar na het faillissement valt er op de scheepswerf in Rupelmonde weer activiteit te bespeuren. De familie Aertssen, bekend van de gelijknamige bouw- en constructiegroep, zal de werf nieuw leven inblazen onder de naam Scheldewerf Rupelmonde.

De Nieuwe Scheldewerven, kortweg NSW, werden in oktober 2014 failliet verklaard. Sindsdien was er geen activiteit meer op de scheepswerf, maar gisteren kon het personeel er weer aan het werk. Volgende week ligt er al opnieuw een schip.

“Sinds vijftien jaar kijken we veel meer naar waterwegen voor transport”, zeggen overnemers Greg Aertssen en schoonzoon Paul Jansen, die het financieel management op zich neemt. “De snelwegen zitten allemaal vol en de kilometerheffing maakt het er niet beter op. We hebben zelf ook een kleine rederij met een zevental schepen, maar voor het onderhoud konden we alleen in Nederland terecht. Voor het faillissement waren we al klant van de NSW en daarom besloten we ook als een van de eersten om een bod uit te brengen. Wegens juridische moeilijkheden verliep het niet zo vlot, maar nu zijn we goed gestart.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio