VOETBAL 1STE PROVINCIALEVK LIEDEKERKE - RC JET WAVER - Jens Van Nieuwenhove viert rentree in mineur

“Resultaat is streep door de rekening”

“Resultaat is streep door de rekening”

Jens Van Nieuwenhove: “We moeten door deze zure appel heen bijten.” Foto: johnny de saedeleer

Liedekerke -

Op de Heuvelkouter zat coach Steven Bellemans in zak en as na een pijnlijke thuisnederlaag. Jens Van Nieuwenhove voerde zijn taak als defensieve middenvelder feilloos uit, maar ook hij baalde als een stekker na een lullige owngoal.

De blijdschap omtrent jouw langverwachte rentree viel samen met grote treurnis na een wellicht fatale nederlaag in het eindrondedebat?

Jens Van Nieuwenhove: “Ik vierde mijn rentree en uiteraard vormde dat een opsteker. Ik viel uit in oktober in de wedstrijd tegen Eppegem. De heup bleek geraakt en tot februari lag ik in de lappenmand. Nadien speelde ik drie wedstrijden met Liedekerke B, maar het niveau van derde provinciale valt niet te vergelijken met eerste.”

“Zondag kreeg ik mijn kans als defensieve middenvelder omdat Klaas Dillens naar de positie van midvoor verhuisde om de geblesseerde Steve Desaegher te vervangen. Ik trok me uit de slag, maar mis uiteraard nog ritme. Het negatieve resultaat was uiteraard een streep door de rekening. Het betrof een zespuntenmatch, zodat de nederlaag dubbel hard aankwam.”

De slechte terugspeelbal van Steven Verleysen was de blooper van het jaar op de Heuvelkouter?

“Het heeft geen zin om iemand de steen te werpen. Winnen en verliezen doe je als ploeg. De tegentreffer was vooral jammer omdat we de derde plaats hadden kunnen veroveren. De eindronde lachte ons dan echt toe. Nu moeten we al hopen dat de concurrentie steken laat vallen, maar we hebben ons lot niet meer in eigen handen.”

“We moeten er evenwel blijven in geloven. Laat ons nu nog twee keer winnen en dan bekijken we het wel. Op Strombeek wordt de driepunter nu wel een must. We staan nu zesde op drie punten van de vierde plaats. We draaien een goed seizoen, maar de eindronde zou de kers op de taart betekenen.”

Ben jij nu ook persoonlijk gelanceerd voor een sterk slot?

“Ik koesterde geen te hoge verwachtingen voor de wedstrijd tegen RC Jet Waver. Een gebrek aan competitieritme kan je niet zo maar weg moffelen. We versierden tegen Racing Jet de betere kansen. De wedstrijd verliep vrij evenwichtig, maar de bezoekers versierden nauwelijks doelgevaar.”

“Wij lieten de kansen dan weer liggen waardoor je dan slechts even ver staat. Na rust kwamen we even onder druk, maar we herstelden ons. Die owngoal oriënteerde de wedstrijd. We dienden risico's te nemen en die werden afgestraft. We moeten door deze zure appel heen bijten en de knop omdraaien.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio