Brand woedt in dak café ’t Rozenhof

Brand woedt in dak café ’t Rozenhof

De brandweer moest een deel van het dak verwijderen om bij het vuur te geraken. Foto: STEFAAN BEEL

Hooglede -

De brandweer van de zone Midwest moest in de nacht van maandag op dinsdag om 1 uur uitrukken voor een schouwbrand in café ‘t Rozenhof in Hooglede.

De brandweerkorpsen van Roeselare, Hooglede en Staden kwamen maandagnacht massaal ter plaatse in de Diksmuidsesteenweg ter hoogte van het café ‘t Rozenhof. De eigenares, die op dat moment aanwezig was in het gebouw, merkte een sterke rookontwikkeling op en hoorde de vlammen kletteren. Daarna belde ze de brandweer op. Het café zelf was al even gesloten. De brandweer had de situatie vlug onder controle. “Het is een uit de hand gelopen schouwbrand. Door het hout verspreidde de brand zich tamelijk snel in de schouw naar het dak toe”, zegt Toon Dumoulin, commandant van de brandweer Staden. “Gelukkig heeft het gebouw een goeie dakisolatie waardoor een ergere brand vermeden werd.”

De brandweer moest een deel van het dak verwijderen om zo de brand te blussen. “Op deze manier kreeg de brand niet te veel zuurstof, waardoor we snel konden blussen”, zegt Dumoulin. De grootste schade bevindt zich aan het dak. Door het brandalarm schoten alle watersproeiers aan. Zo is er vooral veel waterschade in het gebouw. Om de interventie vlot te laten verlopen, werd de straat twee uur afgezet voor het verkeer. De brandweer had nog tot 3 uur werk om het dak terug te dichten met een zeil.

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio