Street work-outers krijgen eigen park in de hoofdstad

Street work-outers krijgen eigen park in de hoofdstad

Zo moet het park er uit zien. Foto: if

Brussel -

Street work-out zit in de lift in Brussel. Wie al aan street work-out doet of de acrobatische krachtoefeningen eens wil proberen, kan vanaf 30 april terecht in het Maximiliaanpark, in het eerste street work-out park in Brussel.

Een routine van street work-out of calisthenics omvat pompen, hurken, optrekken en alle mogelijke variaties daarvan. De gemene deler is je gebruik maakt van je eigen lichaamsgewicht en niet van externe gewichten zoals bijvoorbeeld de halters die in fitnesszalen gebruikt worden. Een ander verschil met de fitnesszaal is dat je street work-out in principe buiten beoefent.

Op straat, zoals de naam aangeeft, of in het park. Op 30 april opent het eerste park voor street work-out in het Brussels Gewest, in het Maximiliaanpark.

Dat er nood is aan dit park bewijst de groei van street work-out club Wolf's Bar. In een jaar tijd groeide de groep uit van een Brusselse curiosum in Brussel tot een gevestigde waarde die al prijzen kon wegkapen op internationale toernooien, en op evenementen in Vlaanderen en Wallonië erg gesmaakte demonstraties gaf. Zondag kunt u Wolf's Bar aan het werk zien in de Decathlon in Evere. In Anderlecht bestaan er plannen om twee plekken voor street work-out aan te leggen.

Corrigeer

NIEUWS