Landskampioen en bekerwinnaar Standard spelen Supercup op 23 juli

Landskampioen en bekerwinnaar Standard spelen Supercup op 23 juli

Foto: Photo News

Op zaterdag 23 juli strijden de Belgische landskampioen en bekerwinnaar Standard Luik om de Supercup. Dat heeft de Raad van Bestuur van de Pro League, de belangenvereniging van de eersteklassers, dinsdag beslist tijdens haar maandelijkse bijeenkomst.

De wedstrijd om de eerste prijs van het seizoen wordt om 20u afgetrapt op het veld van de landskampioen van het seizoen 2015-2016. Op zeven speeldagen van het einde van de competitie heeft Club Brugge de beste papieren om voor de Supercup te mogen spelen. Blauw-zwart heeft één punt meer dan eerste achtervolger RSC Anderlecht. Regerend landskampioen AA Gent, dat vorig jaar na een 1-0 zege tegen Club Brugge de Supercup op zak stak, is derde op vier punten van de Brugse leider. Standard Luik verzekerde zich op 20 maart van de Belgische beker door met 1-2 te winnen van Club Brugge.

Landskampioen en bekerwinnaar Standard spelen Supercup op 23 juli
Foto: BELGA

Behalve het prikken van de datum voor de Supercup, besliste de Pro League om het licentiereglement te wijzigen. Vanaf februari 2017, wanneer de clubs opnieuw een licentie aanvragen, treden de nieuwe regels in werking. De Pro League wil de regels met betrekking tot eigenaars en bestuurders van een club uitbreiden.

“Deze regels zullen dan ook van toepassing worden voor alle personen die de fondsen ter beschikking stellen nodig om de economische continuïteit van de club gedurende het volgende seizoen te garanderen. Dit is cruciaal voor de ‘good governance’ van de club en de transparantie van hun beleid”, klinkt het in een persbericht.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 3.000 reeksen in 28 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.