Lotto-kopman vestigt zich binnenkort met vriendin Sophie in Hoei

De Waal in Wellens: “Dit zijn de mooiste koersen”

Met de Waalse Pijl wordt vanmiddag het Ardeense tweeluik geopend. Met Tim Wellens (24) als ‘régional de l’étape’. Mama Fabienne is Waals, vriendin Sophie evenzeer, straks wordt er gebouwd in de buurt van Hoei. De zoektocht naar de Waal in Tim Wellens.

Belg, Limburger, Vlaming, Waal, beetje Spanjaard. Tim Wellens is het allemaal. “Ik woon waar mijn koffer staat”, klinkt het. “Of in Sint-Truiden bij mijn ouders, of in Montignies met vriendin ­Sophie, of in hartje Ardennen in Chevron in het tweede verblijf van mijn ouders, of in het Spaanse Malaga waar ik met mijn wielervrienden een huis huur. Maar straks is het de bedoeling dat Sophie en ik een eigen stek hebben in Hoei.”

Lossere sfeer

Wellens kreeg zijn opleiding bij Team Cycliste Hesbaye, werd als aspirant zelfs kam­pioen van Wallonië. “Als lid van Team Wallonie merkte ik dat de sfeer bij de Waalse ploegen veel losser was dan bij de Vlaamse. Onder Waalse renners wordt veel meer gelachen dan bij de Vlamingen, waar het er allemaal serieuzer aan toegaat, meer gericht op resultaten. Wat ik prefereer? Ik vind het leuk als er ambiance hangt, maar af en toe mag het ook wat professioneler. Je ziet ook dat Vlaamse jeugdrenners betere resultaten boeken.”

“De Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik zijn voor mij de mooiste koersen van het jaar, met een voorkeur voor Luik. Ik kijk er jaarlijks naar uit, maar vreemd genoeg heb ik er nog nooit een resultaat neergezet. Ik beschouw het als mijn thuiswedstrijden. Neen, dat zorgt niet voor negatieve stress. Integendeel, het bezorgt me positieve motivatie, het maakt me beter. Ik hoop er dit jaar eindelijk een resultaat neer te zetten. Wie ik als tegenstander verwacht? Goh, ik ben niet de man die in de Ronde van het Baskenland de concurrentie monstert. Ik vermoed dat de namen niet zullen veranderen: Valverde, ­Rodriguez, …”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.