CLUBNIEUWS. Genk voorspelt heksenketel tegen Brugge, Hanni heeft akkoord met Anderlecht

© photonews

Met midweek bijna 19.000 tickets verkocht – de loketten zijn ook vanavond vanaf 18.30 uur geopend voor Genk-supporters – belooft de Cristal Arena de sfeer van de grote dagen uit te stralen bij de komst van leider Club Brugge. “Ik verwacht een heksenketel”, likkebaardt trainer Peter Maes. Voorts is er alweer belangrijk transfernieuws. Een overzicht van het clubnieuws van de dag.

vermi

Straffe thuisreputatie in Genk

GENK Met een 21 op 21 zet RC Genk momenteel de strafste reeks voor eigen publiek neer in de competitie. Nipt gevolgd door Anderlecht (19/21), Club Brugge (18/21) en AA Gent (17/21). Maar nog straffer is het contrast bij Genk tussen de huidige reeks en de vier thuismatchen daarvoor. De 21 op 21 (doelsaldo 23-5) volgde immers op een 1 op 12, waarin niet één keer gescoord werd (doelsaldo 0-7).Peter Maes vindt de verklaring in de wintermercato. RC Genk klopte vlak voor Nieuwjaar nog STVV (3-0) in de Cristal Arena, de zes volgende thuismatchen werden gewonnen met een versterkt offensief compartiment. “Dankzij enkele geslaagde transfers in januari hebben we meer scorend vermogen”, verwijst Maes naar de komst van Karelis, Samatta en in mindere mate Malinovskyi. “Als de goals makkelijker vallen, dan zorgt dat voor rust in een elftal. Bovendien kunnen we door de extra kwaliteit ons blok hoger zetten, zeker voor eigen publiek.” (mg)

Hanni heeft persoonlijk akkoord met Anderlecht

ANDERLECHT / KV MECHELEN Het is al langer duidelijk dat Sofiane Hanni voor Anderlecht zal kiezen. Astana, de leider uit ­Kazachstan, biedt hem nochtans drie keer meer loon, maar de spelverdeler zette zijn zinnen op de Belgische ­recordkampioen. De Franco-Algerijn kent de salaris- en termijnvoorwaarden ­(4 jaar?) bij RSCA en heeft een persoonlijk ­akkoord. Nu moeten Anderlecht en Mechelen nog tot een transferprijs komen. Aangezien Hanni ondertussen topschutter is, is ­Malinwa niet toegefelijk, maar de dribbelaar heeft in juni maar één jaar contract meer.

Ezekiel (kaak) en Obradovic (knie) trainden mee met RSCA. Matchen komen nog te vroeg.

Trossard kan kiezen voor Salzburg

OHL Leandro Trossard viel op bij OH Leuven met 8 goals en 6 assists. De huurling keerde daarna terug naar Genk waar hij maar een beperkt contract heeft. Red Bull Salzburg deed hem nu een financieel interessant aanbod dat de flankspeler charmeert. Zo haalden de Oostenrijkers eerder al Massimo Bruno weg bij Anderlecht. Trossard sloot gisteren uit dat hij zijn Genkse contract tot 2018 zou verbreken met de wet van ‘78, maar hij wil wel duidelijkheid. RC Genk deed ondertussen ook een inspanning om zijn contract te verbeteren.

Meer over KRC Genk

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie