F1-baas Ecclestone doet het weer: "Vrouwen zijn fysiek niet sterk genoeg voor de F1"

© twitter

Volgens F1-baas Bernie Ecclestone zijn vrouwen fysiek niet sterk genoeg voor de Formule 1."Ik weet niet of een vrouw fysiek in staat zou zijn om snel met een F1-bolide te rijen. Bovendien zouden ze niet serieus genomen worden."

F1journaal.be

Giovanni Amati was in 1992 de laatste vrouw die een poging ondernam om zich te kwalificeren voor een F1-race. Het is ondertussen echter al meer dan veertig jaar geleden dat er met Lella Lombardi een vrouw effectief deel nam aan een F1-race. En ook de voorbije jaren was al meermaals sprake van vrouwen in de Formule 1. Vooral toen Susie Wolff besliste om de autosport vaarwel te zeggen mocht de droom om op korte termijn een vrouw aan de start van een F1-race te zien opnieuw voor enige tijd opgeborgen worden. Carmen Jorda, die vorig jaar ontwikkelingsrijdster was bij het Lotus F1 team, nu Renault, reed in tegenstelling tot Susie Wolff immers nog geen enkele meter met een F1-bolide. Al lachend wordt dan ook vaak gezegd dat Carmen Jorda eerder voor haar looks in het team gehouden dan voor haar talent om met een racebolide te rijden.

Ecclestone

Bernie Ecclestone, die niet verlegen zit om een krasse uitspraak, heeft er deze keer nog een schepje bovenop gedaan. Volgens Ecclestone zijn vrouwen immers fysiek niet sterk genoeg om met de huidige generatie F1-bolides te rijden. "Ik weet niet of een vrouw fysiek in staat zou zijn om snel met een F1-bolide te rijen. Bovendien zouden ze niet serieus genomen worden," aldus Bernie Ecclestone tijdens een reclameconferentie in Londen.

Trump

Naast zijn uitspraak over vrouwen gaf Bernie Ecclestone ook zijn mening over onder meer Europa en de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten. "Ik vind dat Vladimir Poetin Europa zou moeten runnen. Ik vind ook dat Donald Trump de meest geschikte kandidaat is voor het presidentschap van de Verenigde Staten".

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: