Toren wordt een van de stops in toeristische fietstocht

Gerenoveerde kerktoren toont oorlogsgeschiedenis

Gerenoveerde kerktoren toont oorlogsgeschiedenis

Een infoscherm en grote foto op de tussenverdieping geven bezoekers een museumgevoel. Foto: sbr

Hooglede / Gits -

De kerktoren van Hooglede heeft een grondige facelift gekregen. De voormalige uitkijkpost van de Duitsers tijdens de oorlog, zal opengesteld worden voor het publiek. Een infoscherm en grote foto op de tussenverdieping geven een museumgevoel.

De 150-tal trappen die je 32 meter hoog brengen in de pas gerenoveerde kerktoren van Hooglede belonen je met een adembenemend panorama. “Op een heldere dag kun je, zoals nu, kijken tot aan de Kemmelberg. Niet vreemd dus dat de Duitsers de toren in WO I gebruikten als uitkijkpost”, zegt schepen van cultuur Eddy Debruyne (CD&V).

In het kader van de herdenking van WO I werd de toren daarom grondig opgeknapt. Er werd een extra tussenverdieping gebouwd, waar onder meer een scherm met informatie over Hooglede in oorlogsperiode staat. Glazen tegels in de vloer zijn versierd met ‘poppies’. Voorts werden trappen met veilige relingen geïnstalleerd. Bezoekers kunnen tot boven in de toren klimmen. Daar krijgen ze een adembenemend uitzicht over Hooglede en de wijde omstreken.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio