“Zelfmoordterrorist Laachraoui werkte vijf jaar op luchthaven Zaventem”

“Zelfmoordterrorist Laachraoui werkte vijf jaar op luchthaven Zaventem”

Foto: AP

Najim Laachraoui, één van de terroristen die zichzelf opblies op Brussels Airport, zou vijf jaar gewerkt op de luchthaven. Dat zegt VTM Nieuws. De man werkte er met een interimcontract voor een firma die actief is op de luchthaven en was dus goed op de hoogte van de beveiliging.

Volgens VTM Nieuws heeft Najim Laachraoui, die zich samen met Ibrahim El Bakraoui heeft opgeblazen in de luchthaven, vijf jaar lang gewerkt op de luchthaven. Op die manier kende hij natuurlijk de veiligheidsmaatregelen van de luchthaven van binnenuit.

Om te kunnen werken op de luchthaven moet je een speciale badge hebben die je pas krijgt na een veiligheidscheck. Laachraoui kende dus alle toegangswegen en ook de beveiliging in en rond het gebouw, aldus VTM.

Eerder raakte ook al bekend dat Najim Laachraoui een tijdlang heeft gewerkt als jobstudent in het Europese Parlement . Hij werkte er voor een poetsfirma en had op die manier toegang tot alle kantoren van de parlementsleden.

Verborgen gebedsruimte

De politie heeft overigens kort voor de aanslagen een geheime gebedsruimte ontdekt in het luchthavengebouw van Zaventem, zo meldt VTM Nieuws.

Die was ingericht in een lokaal in de bagageafhandelingsruimte, op de benedenverdieping van het luchthavengebouw. Geradicaliseerde personeelsleden, niet enkel bagagisten, kwamen er samen om in het grootste geheim te vergaderen en te bidden.

Nochtans zijn er in de luchthaven officiële gebedsruimtes, ook voor moslims. Maar blijkbaar koos een deel van de moslim-personeelsleden om samen te komen in een verborgen ruimte.

Op vraag van de politie is die ruimte leeggemaakt en opgedoekt. Dat was kort voor de aanslagen op de luchthaven op 22 maart.

Corrigeer

POPULAIRE VIDEO'S