Tafeltennis2de nationaleMannen

TTC Merelbeke op een zucht van promotie naar eerste nationale en een derby tegen Rooigem

Merelbeke -

Het zijn sportieve hoogdagen in Merelbeke. Vorige zondag kroonde voetbalclub FC Merelbeke zich tot kampioen in eerste provinciale. Komend weekend kan tafeltennisclub Merelbeke de poort naar eerste nationale openbeuken.

Als dit lukt wenkt, volgend jaar zowaar een derby tegen Rooigem Gent, dat momenteel de vijfde plaats bekleedt in de op één na hoogste reeks van het vaderlandse tafeltennis. De absolute topploegen spelen in de Superdivisie, waar op dit moment geen Oost-Vlaamse ploegen deel van uitmaken. Maar een mogelijke titel en promotie van TTC Merelbeke zou alvast een zege zijn voor het tafeltennis.

“We speelden zaterdag onze laatste thuismatch tegen Schulen C. De Limburgse club is in principe een haalbare kaart maar onze opponent pakte deze keer uit met zijn sterkste opstelling. We moesten dus op een geschenken rekenen”, aldus preses Philippe De Rycke.

Het Merelbeekse kwartet was echter op zijn hoede. Zowel Robin De Clercq, David Douchy, Bjorn Neirinck als Harm Desmet wonnen hun eerste wedstrijd . In de volgende ronde konden de Limburgers milderen tot 6-2. Merelbeke stoomde echter door naar een 10-6 overwinning. “De titel en de promotie komt dichtbij. Als we komend weekend winnen bij Gullegem, is het zover.” Merelbeke staat samen met Hoeselt aan de leiding, maar bij winst op de slotdag is het kampioen (meer gewonnen sets).

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio