Volleybal1ste provinciale (V) - DIMITRI COECKELBERGHS Mevoc Meerbeke B

“Team zette collectief sterke prestatie neer”

Ninove -

Onder meer wegens een zwaar programma was de puntenoogst van Meerbeke B de jongste weken zeer gering. Mevoc verraste dan ook door vorig weekend het derde geklasseerde Oudenaarde B een punt af te snoepen.

“Na de examens zat mijn team in een dipje”, bevestigt coach Dimitri Coeckelberghs. “In het duel met Oudenaarde misten we de start. Nadat de gasten wonnen met 12-25, bracht ik Morgane Billens in voor Lieselotte Hemerijkckx. We zaten plots beter in de match. Toch kon Forza met 24-26 zijn bonus verdubbelen. Nadat ook nog Emilie Dingenen was ingebracht voor Dorien De Freyn, haalde mijn team nog een hoger rendement. Met 25-15 en 25-22 dwongen we een belle af. Daarin maakte ervaren bezoeker Sofie Depluverez serverend en aanvallend het verschil. Ondanks de 2-3 nederlaag was ik tevreden. Mijn team zette collectief een degelijke prestatie neer. Ik hoop dat we volgend weekend op de slotdag van de competitie de positieve lijn doortrekken. Met het bezoek aan Aalst hebben we een haalbare, maar toch niet te onderschatten opgave. Kangoroes won onlangs met 3-0 tegen Oudenaarde”, waarschuwt Dimitri Coeckelberghs.

Hij blijft volgend seizoen trainer van het B-team van Mevoc, maar zal opnieuw moeten bouwen. De zussen Laura, Lisa en Luka De Pauw trekken immers naar Lede. “Bovendien zullen enkele jongeren doorstromen naar de A-ploeg. Dat is niet onlogisch. Voor mij is het opnieuw een uitdaging om te proberen beter te doen dan dit jaar.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio