Volleybal2de divisie VROUWENHebo - Mevoc Meerbeke A - Evi Watté wint met Mevoc overtuigend de derby

“Nooit in de problemen”

“Nooit in de problemen”

Evi Watté: “Met wat geluk hadden we dit seizoen zeker heel wat meer punten kunnen hebben.” Foto: GREGORY VAN GANSEN

Ninove -

In zijn jongste zeven matchen sprokkelde Borsbeke-Herzele 16 punten, maar zijn duel met Meerbeke verloor Hebo met 0-3. Meteen houden hoekaanvaller Evi Watté (20) en haar teamgenoten Hebo definitief achter zich en verstevigen ze de vijfde plaats van Mevoc.

Vertel eens wat over je volleybalverleden?

Evi Watté: “Ik leerde volleyballen bij Hemelveerdegem. Daarna verdedigde ik twee jaar de kleuren van Michelbeke. Bij Meerbeke maak ik mijn derde seizoen rond. Ook volgend jaar speel ik bij Mevoc. Ik studeer nog voor leerkracht lager onderwijs en de wekelijkse trainingen op woensdag en vrijdag passen me goed. Tevens hebben we een goede mix van ervaren en jonge speelsters.”

Had je steeds een basisplaats?

“Minder dan vorig seizoen. Ik moest concurreren met Katrien Sergooris en Karen Lambrechts. Na het afhaken van opposite Ludwine Deschuyteneer nam Lambrechts die positie over en kwam een hoekpositie vrij. Het was ook lang zoeken naar de juiste posities voor het nemen van de receptie. Nu kent iedereen beter zijn plaats.”

Wie stond in het basisteam?

“Setter Maaike Van Isterdael, opposite Lambrechts, de middenblokkers Dorine Delcourt en Fien Meerschman, libero's Lorien Van De Roy en Ella Bert en Sergooris en ikzelf als hoekaanvallers.”

Hoe verliep de match?

“Omdat Hebo in de winning mood zat, verwachtten we een stevige repliek. Het werd echter geen spannende match. In de drie sets namen we telkens vlot afstand. De thuisploeg kreeg nooit meer dan 20 punten op het bord. We konden ons spel opdringen en hadden steeds de leiding. Soms sloop Hebo dichter, maar het kon ons nooit echt bedreigen. Ook niet nadat Lambrechts in de slotset geblesseerd uitviel. Lara Barrezeele was trouwens een degelijk alternatief.”

Kon het dit seizoen beter?

“Bij de competitiestart hoopte ik op de top drie.Tielt, Nieuwkerken, Lint en Mechelen waren blijkbaar te sterk voor ons. Toch verloren we vaak nipt van die topvierploegen. Mits een tikkeltje meer geluk konden we best wat meer punten hebben. Hopelijk sluiten we zaterdag in de thuismatch tegen Zulte ons seizoen af met een derde zege op rij.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio