VOLLEYBAL2DE DIVISIEKAPELLE-OP-DEN-BOS - KRUIKENBURG - Kapelle-op-den-Bos met machtsvertoon naar titel

“Ook in hogere reeks goed figuur slaan”

“Ook in hogere reeks goed figuur slaan”

Coach Bruno De Smet werd bij de titelviering op handen gedragen door de spelers. Foto: Kms

Kapelle-op-den-Bos -

Kapelle-op-den-Bos won overtuigend de derbytopper tegen Kruikenburg Ternat waardoor coach Bruno De Smet samen met zijn troepen een titelfeestje kon bouwen. Met een verjongde ploeg wil Eternit straks ook in eerste divisie een goed figuur slaan.

De eerste set tegen Kruikenburg werd er geen voor hartlijders?

Bruno De Smet: “De eerste set was een thriller van formaat. Op een bepaald ogenblik stonden we met 20-23 in het krijt. Gelukkig nam Pieter Van Reeth toen de ploeg op sleeptouw. We lieten nog wel vier setballen liggen, maar rijfden die set dan toch binnen met 30-28. Nadien ebde de druk wat weg. Eternit snelde in de volgende sets in feite met groot machtsvertoon naar de titel met tweemaal 25-19. Vorige week haalden we het vlot van JV Londerzeel en die lijn trokken we door. Even kenden we een dipje met een nederlaag op staartploeg Hofstade-Zemst als dieptepunt. We lieten in die periode ook van onze pluimen op Wijnegem en werden ingeblikt door Leefdaal. Na een drie op negen wankelde onze leiderstroon, maar nu zetten we de puntjes op de i.”

Het Kapelse thuisvoordeel bleek zondagavond ook van tel?

“In de eigen haven kunnen we nog altijd iets meer. We verloren er onze eerste thuismatch tegen Leefdaal B ongelukkig na liefst 22 opslagmissers. Nadien lieten we thuis enkel driepunters optekenen. We legden er de basis voor onze titel. We stonden haast een heel seizoen aan de leiding wat onze titel extra glans geeft. Iedereen wil de leider kloppen zodat we de titel zeker niet hebben gestolen.”

“We leerden omgaan met de druk wat deel uitmaakte van het leerproces van deze groep. Als kampioen moeten we in principe ook een reeks hoger behoorlijk kunnen meedraaien. Met Nicolas Bruggeman en Tim Van Den Broeck zien we wel twee anciens afhaken. Met de Wolvertemse broers Pelle en Arne Darras naast Josse Bautmans van Machelen-Diegem als piepjonge aanwinsten erbij schommelt de gemiddelde leeftijd rond de 21 jaar, waardoor we de jongste ploeg van eerste divisie worden.”

Jouw palmares dikte intussen al aardig aan?

“Ik veroverde mijn derde titel op rij nadat ik de vorige twee jaar het Oost-Vlaamse Kalken in één ruk van eerste provinciale naar eerste divisie had geloodst. Voordien deed ik dat al eens voor met de vrouwen van Temse. De titel is telkens een bekroning van een heel seizoen. We steken volgend jaar van wal met veertien spelers die allen hun kans krijgen om zich te bewijzen en te groeien. Ik hoop in eerste divisie mee te draaien rond de achtste plaats.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio