Nieuwste seizoen ‘Game of Thrones’ start in België op zelfde tijdstip als in VS

Nieuwste seizoen ‘Game of Thrones’ start in België op zelfde tijdstip als in VS

Dubbel goed nieuws voor de fans van de HBO-serie ‘Game of Thrones’. Niet alleen start zondag het langverwachte zesde seizoen, de eerste aflevering van de serie zal in België ook op exact hetzelfde moment te zien zijn als de start in de Verenigde Staten. Voor wie klant van Telenet is, tenminste, en wil opstaan om 3u ’s nachts. Ook vorig jaar toonde Telenet de reeks al zo snel op tv.

*Opgelet, spoileralert. Niet verder lezen als u seizoen vijf nog niet gezien hebt*

Met vijf bijzonder populaire voorafgaande seizoenen, talrijke Golden Globes en Emmy Awards (waaronder 12 voor seizoen 5), zijn de verwachtingen voor Game of Thrones 6 hoog gespannen. Kosten noch moeite werden gespaard: elke van de 10 afleveringen klopte af op een budget van zowat 10 miljoen dollar. De opnames namen 6 maanden in beslag (van juli tot december 2015) en vonden plaats in 5 verschillende landen: Noord Ierland, Spanje, Kroatië, IJsland en Canada.

Ondanks het resolute zwijgen van productiehuis HBO gonst het internet sinds weken van de speculaties over mogelijke plotwendingen. De cliffhanger op het einde van de vorige reeks (waarbij Jon Snow gedood werd door zijn vrienden van de Night’s Watch) zorgde voor een zeer rijke voedingsbodem tot gissingen. Net als het gegeven dat het nieuwe seizoen van ’s werelds populairste fantasy-reeks voor het eerst vooruit loopt op de boeken van George RR Martin. Sommige verhaallijnen van de nieuwe TV-reeks zullen terug te vinden zijn in het nog te publiceren boek ‘The Winds of Winter’. Andere verhaallijnen staan zelfs volledig los van de literatuur.

Belgische fans kunnen de reeks vanaf zondag bekijken via Play More van Telenet. Daar wordt de eerste aflevering van seizoen zes uitgezonden om 3u zondagnacht, gelijktijdig met de Verenigde Staten. Daarna is de aflevering ook meteen beschikbaar in de catalogus van Play More. Wie zich niet meer herinnert hoe de vorige seizoenen precies verlopen, wordt ook verwend door Telenet. De komende dagen zijn alle afleveringen van de voorgaande seizoenen te bekijken, eveneens via Play More.

Corrigeer

NIEUWS

Het beste van Enkel voor abonnees