Lokaal taxibedrijf snoeit in personeel en wagens na aanslagen

Lokaal taxibedrijf snoeit in personeel en wagens na aanslagen

Bij Patrick Charels en Walter Miseur van Taxi Walter staat het water aan de lippen. Foto: ddl

Zaventem -

De gevolgen van de aanslagen op Brussels Airport laten zich nu ook voelen bij kleinere lokale bedrijven in de luchthavengemeente. Taxi Walter bijvoorbeeld ziet zijn omzet zo dalen, dat er moet worden geschrapt in het personeelsbestand en wagenpark.

Precies een maand na de aanslagen op Brussels Airport en het metrostation Maalbeek in Brussel, wordt stilaan duidelijk hoever de economische impact van de terreurdaad reikt. In Zaventem blijven de grote bedrijven blijven weg. Daardoor zag taxibedrijf Taxi Walter zijn omzet de voorbije maand drastisch terugvallen.

Zaakvoerder Walter Miseur is er het hart van in: “De ritten van en naar de luchthaven zijn slechts een klein percentage van onze omzet. Wij hebben meer te lijden onder het feit dat heel wat grote internationale bedrijven, die hun hoofdzetel in Diegem of Zaventem hebben, hier wegtrekken.”

Daardoor moet het bedrijf wagens beginnen verkopen, en kunnen ook recente contracten niet worden verlengd. “Ik hoop van harte dat ik niet verder moet snijden in het personeelsbestand, maar indien deze situatie niet snel betert, zullen er mogelijk nog afvloeiingen moeten gebeuren.”

Corrigeer

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio