Vier jaar voorwaardelijk voor man (31) die seksuele berichten stuurde naar minderjarigen

Vier jaar voorwaardelijk voor man (31) die seksuele berichten stuurde naar minderjarigen

Foto: Tomislav Pinter / Shutterstock.com

Antwerpen -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft een 31-jarige Antwerpenaar veroordeeld tot vier jaar voorwaardelijke celstraf omdat hij negen minderjarige meisjes seksueel benaderd had via sociale media. Hij moet een gespecialiseerde behandeling volgen en werd ook gedurende vijf jaar ter beschikking gesteld van de strafuitvoeringsrechtbank.

De vader van een 9-jarig meisje had op 9 december 2015 klacht ingediend, nadat hij ontdekt had dat de beklaagde zijn dochter seksueel benaderd had via Facebook. Het chatgesprek begon vrij onschuldig, met de dertiger die het meisje complimenten gaf over haar foto’s. Hij vroeg haar vervolgens om een spreidstand te doen en om daarbij haar slipje te tonen. Daarna aasde hij op naaktfoto’s en op een ontmoeting met de negenjarige.

De beklaagde werd aan de tand gevoeld en erkende dat hij met het meisje gechat had. Hij voelde zich niet echt aangetrokken tot kinderen, maar zag wel in dat er een probleem was. Na uitlezing van zijn gsm bleek dat hij met verschillende minderjarige meisjes seksueel getinte contacten onderhield. Hij vroeg hen steeds om naaktfoto’s en wilde ook met hen afspreken.

De dertiger werd in 2013 al veroordeeld voor zedenfeiten op een minderjarige. Uit het psychiatrisch onderzoek blijkt dat hij immatuur is, ook op vlak van zijn seksuele beleving. In die zin zijn er volgens de gerechtspsychiater aanwijzingen van een pedoseksuele stoornis, waarvoor een gespecialiseerde behandeling is aangewezen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

Meest Gelezen

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees