Daarom is het soms lang zoeken naar kamer 420 in je hotel

Daarom is het soms lang zoeken naar kamer 420 in je hotel

Ben je ooit naar een hotel geweest waar de kamernummers een sprongetje maken van 419 naar 421? Dat is niet uit bijgeloof, maar sommige hoteluitbaters weten maar al te goed dat het nummer 420 een speciale betekenis heeft voor weedrokers.

Voor liefhebbers van cannabis is 20 april (of 4/20 zoals de Amerikanen dat schrijven) niet zomaar een dag. Het is de dag waarop (vooral in Noord-Amerika en Australië) Weed Day wordt gevierd. Het is gebruikelijk dat stoners dan een jointje opsteken, bij voorkeur exact om 4.20 uur.

Ook sommige hoteluitbaters hebben intussen door dat 420 een speciaal nummer is. Sommige fans van cannabis boeken speciaal kamer 420 om te blowen en dat durft al eens problemen geven met de andere gasten. Het kamernummer wordt ook opvallend vaak gestolen.

Sommige hotels zijn creatief geweest om dat te vermijden. Zo heeft dit hotel geen kamer 420 zonder dat het heel hard opvalt.

Een ander hotel vraagt gewoon vriendelijk om helemaal niet te roken in kamer 420:

En dit hotel in Colorado (waar het legaal is om weed te roken) was het zo beu om het kamernummer telkens opnieuw te moeten vervangen, dat ze het nummer gewoon op de deur geschilderd hebben:

Daarom is het soms lang zoeken naar kamer 420 in je hotel
Foto: imgur

En waarom is uitgerekend 420 zo’n speciaal getal voor weedrokers? Daar bestaat enige discussie over, maar waarschijnlijk is het allemaal terug te brengen tot de jaren ‘70, toen enkele universiteitsstudenten in het Californië elke dag om 4.20 pm afspraken om stiekem een jointje te delen.

Corrigeer

RECENT NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees