atletiekPK piste in nieuwpoort

Jurgen Verbrugghe mikt op twaalfde dubbel

Jurgen Verbrugghe mikt op twaalfde dubbel

Jurgen Verbrugghe stond negen maanden aan de kant wegens aanhoudende spierletsels. Foto: BELGAIMAGE

Nieuwpoort / Lichtervelde / Oostende / Kortrijk -

Westhoek organiseert dit weekend in Nieuwpoort voor de tweede keer op rij het PK atletiek. In 2015 kwamen 349 atleten in actie of 57 minder dan een jaar eerder. De regen en het koude verklaarden toen veel. Ook nu voorspelt de weerman weinig goeds.

De betere lopers voelen zich niet geroepen om dit weekend naar Nieuwpoort af te zakken. Charlotte Tahon (vierde BK 400m) en Aurèle Vandeputte (eerste BK 800m) beginnen hun seizoen later.

Domien Decloedt, die vorig jaar Lars Herreman met één honderdste van het PK-goud op de 100m hield, twijfelt. “Ik heb wedstrijdritme nodig voor het BK in juni, want ik kwam sinds de Vlaamse titelstrijd in mei 2015 niet meer in actie. Door mijn verhuis kon ik niet intensief genoeg trainen en ik vrees met dat koude weer te hervallen. Ik beslis op het laatste moment.”

Hanne Claus (eerste BK scholieren 100m en 200m) loopt zeker de kortste afstand. “Ik wacht het weer af voor de 200m,” aldus de Ardooise.

Mathew Ugwu (eerste BK cadetten 100m en 200m) verkiest het kogelstoten en hoogspringen. “Ik blesseerde twee weken geleden de hamstrings. Niet ernstig, maar ik neem geen risico's met het oog op het PK meerkampen.”

Alessandro Van De Sande bezeerde bij de paasstage op Tenerife de achillespezen. De Bruggeling treedt bij het PK enkel in werpnummers aan.

Nationaal kampioen kogelstoten Jurgen Verbrugghe maakt zijn wederoptreden na negen maanden afwezigheid wegens aanslepende spierletsels. “Ik voorspel geen afstand, maar grote dingen verwacht ik nog niet.” Trainer Jordy Beernaert was iets loslippiger. “Hij is 15m80 waard in het kogelstoten of zijn normale startniveau.” Verbrugghe kan voor de twaalfde keer de provinciale titels in het kogelstoten en het discuswerpen halen.

An Vanhoorne verdedigt haar titels in deze disciplines niet. “De rug speelde onlangs op. Mijn niveau is er naar.” Houtland kan met Anke en Ilke Lagrou, Tyra Steur en Marlies Bulcke deze werpnummers domineren.

In het hoogspringen is het uitkijken naar Emile Verdonck, afgelopen winter met 2m12 goed voor goud bij het BK voor beloften. De Kortrijkzaan kwam woensdag terug van vier weken Spaanse stage. Giebe Algoet, met 2m00 winnaar van het BK indoor voor junioren, kon zich niet optimaal voorbereiden. De Oostendenaar was tijdens het paasverlof op schoolreis in Italië.

Flavie Vanbesien, beloftenkampioene op de 400m horden, neemt deel aan het PK, maar of er een duel komt met Jessie Raes, blijft afwachten. De Poperingse overweegt ook de vlakke 400m of beide. Het weer is ook bij haar doorslaggevend.

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio