Zijne purperen geiligheid: dit waren de vrouwen van Prince

Naast een bevlogen muzikant was Prince ook een levensgenieter die zich graag omringde met vrouwelijk schoon. Hij vertelde enkelen van hen zelfs dat hij de Messias was en dat ze één zouden worden tijdens de seks. Het leverde hem de bijnaam Zijne Purperen Geiligheid op.

Zijn songteksten liepen over van seks en verlangen, twee zaken die ook rijkelijk aanwezig waren in het leven van Prince. Zijn levenswandel verliep steevast aan de arm van knappe en vaak ook erg succesvolle vrouwen, die als een blok vielen voor de op 57-jarige leeftijd overleden zanger. Hij omringde zich ook graag met beloftevolle vrouwen, die hij een duwtje in de rug gaf op carrièrevlak en er zelf vervolgens mee de vruchten van plukte.

Een van zijn scharrels, Charlene Friend, hing in 2003 de vuile was buiten over Prince. Naast de beschuldigingen over bedreigingen na hun relatiebreuk, vertelde ze ook over hoe seks met de zanger nu precies in zijn werk ging. “Hij zei altijd dat hij seksuele relaties heel ernstig nam. Hij dacht dat hij de Messias was. Als je seks had met hem, werd je één met hem.”

In bijzonder ingeklede kamers vol kooien, kettingen en zweepjes hield Prince volgens Friend ook seksfeesten. “Soms keek hij, maar soms nam hij ook deel. Ik moest ook naar filmpjes van hem met andere vrouwen kijken.”

Bria Valente

Toen zij amper 17 jaar was, ontmoette Bria Valente Prince. Ze verdiende op dat moment de kost als model en achtergrondzangeres bij Usher. Prince nam de bloedmooie Amerikaanse onder zijn vleugels en producete haar eerste plaat. Daarna zong ze ook mee op twee albums van de zanger zelf.

Onder invloed van Prince - die getuige van Jehova was - werd ook Valente dat. Ook nadat hun relatie na enkele jaren spaak liep, bleef Valente dat geloof trouw. Dat blijkt onder meer uit foto’s van haar trouw met Alex Reece.

Mayte Garcia

Zijne purperen geiligheid: dit waren de vrouwen van Prince
Foto: BELGAIMAGE

Ook Mayte Garcia was een achtergrondzangeres bij Prince toen de twee smoorverliefd werden op elkaar. Garcia werd de eerste echtgenote van de muzikant en samen kregen ze ook een zoontje. Boy Gregory overleed een week na zijn geboorte tragisch ten gevolge van de ziekte van Pfeiffer.

De twee scheidden enkele jaren later, maar Garcia bleef de zanger naar eigen zeggen altijd graag zien. Ze werd donderdag huilend gefotografeerd. “Ik zag hem graag, zie hem nog graag en zal hem altijd graag zien”, zei ze. “Hij is nu bij ons zoontje in de hemel.”

Manuela Testolini

De Canadese zakenvrouw Manuela Testolini was de tweede echtgenote van Prince. Ze leerden elkaar kennen toen ze werkte voor zijn organisatie voor het goede doel en trouwden in 2001. Zij nam zijn achternaam - Nelson - aan.

Zijne purperen geiligheid: dit waren de vrouwen van Prince
Foto: AP

Het huwelijk tussen de twee duurde vijf jaar en eindigde in vriendschap.”Scheiden was een heel moeilijke beslissing voor haar”, zei haar advocaat daarover. Later zou ze trouwen met zanger Eric Benet, met wie ze ook een zoontje kreeg.

Ananda Lewis

Zijne purperen geiligheid: dit waren de vrouwen van Prince
Foto: Photo News

In 2001 zette Prince zijn zinnen op Ananda Lewis, een model en actrice die toen presenteerde op MTV. De nu 43-jarige Lewis bezweek voor de zanger en had enkele maanden een hartstochtelijke relatie met hem, maar echt serieus werd het nooit tussen de twee.

In de jaren erna bleven ze wel contact houden, blijkt ook uit de reactie van Lewis op zijn overlijden. “Zoveel geweldige herinneringen en liefdesadvies. Zoveel dat ik je nog moest zeggen. Mijn hart bloedt”, schreef ze op Twitter.

Nona Gaye

Zijne purperen geiligheid: dit waren de vrouwen van Prince
Foto: REUTERS

Ook de romance tussen Nona Gaye - de dochter van - en Prince ontstond tijdens een samenwerking tussen de twee. De zwarte zangeres nam drie nummers op met de Amerikaan, wat leidde tot een relatie van drie jaar. “Ik heb hem nooit echt gekend”, zei ze daar later over. “En ik heb hem ook nooit toegelaten om mij echt te kennen. Ik probeerde gewoon de vrouw te zien die hij wilde. Ik stelde me passief op en liet hem leiden.”

De relatie kwam tot een abrupt einde toen de twee in New York waren en Mayte Garcia haar de verlovingsring toonde die Prince haar net gegeven had. “Sindsdien heb ik hem niet meer gezien. Het doet me pijn dat we het zo beëindigd hebben.”

Anna Garcia

Zijne purperen geiligheid: dit waren de vrouwen van Prince
Foto: Photo News

Waar Prince ging, was vaak ook controverse. Dat was niet anders toen hij Anna Garcia leerde kennen. De Britse met zuiderse roots was nog maar 17 jaar toen ze al bij hem in Minneapolis ging wonen. “Vier maanden heb ik bij hem geslapen, maar hij heeft me nooit aangeraakt”, zei het Playboy-model daarover. “Tot de dag waarop ik 18 werd.”

Voor haar 18de verjaardag gaf Prince haar een jas, die leidde tot het nummer Pink Cashmere uit 1993. Vanwege haar uitbundige karakter en ravissant uiterlijk begon hij haar al snel Anna Fantastic te noemen. Onder die naam gaat ze nu nog steeds door het leven en heeft ze een carrière als actrice uitgebouwd.

Troy Beyer

Nog een tussendoortje van Prince: Troy Beyer. De Amerikaanse regisseuse en actrice had een flirt met de zanger en even deden de geruchten zelfs de ronde dat ze zwanger zou zijn van hem, maar dat bleek achteraf niet te kloppen.

Heidi Mark

Zijne purperen geiligheid: dit waren de vrouwen van Prince
Foto: rr

De Finse Heidi Mark had enkele maanden een relatie met Prince in 1991. De knappe blondine verdiende toen de kost als model en actrice, maar op haar grote doorbraak was het wachten tot juli 1995. Toen werd ze de Playboy Playmate van de maand.

Ook haar acteercarrière nam sindsdien een steile vlucht, al speelde ze tot dusver nog nooit mee in een echte kaskraker.

Carmen Electra

Geen verovering van Prince die zo tot de verbeelding spreekt als Carmen Electra. De actrice met de weelderige boezem wilde een zangeres worden en tekende begin jaren 90 een platencontract bij het label van Prince.

Zijne purperen geiligheid: dit waren de vrouwen van Prince
Foto: Photo News

Het klikte tussen de twee en ze werden enkele maanden lang een koppel. Prince overhaalde haar om de artiestennaam aan te nemen die intussen iedereen kent. Hoe het haar sindsdien verging? Baywatch, Playboy... Moeten we nog meer zeggen?

Tatiana Thumbtzen

Twee bekende liefjes heeft Tatiana Thumbtzen in haar leven gehad. De ene was Michael Jackson, de andere Prince. Serieus werd het nooit met de Amerikaanse actrice, die ook een centje bijverdiende als model.

Kim Basinger

Zijne purperen geiligheid: dit waren de vrouwen van Prince
Foto: AP

Een stevige relatie leek Prince wel even te gaan hebben met Kim Basinger, de actrice die in 1989 schitterde in Batman. Samen namen ze de EP The Scandalous Sex Suite op. Die maakte zijn naam helemaal waar. Zo hoor je Basinger bijna alleen maar kreunen op de plaat. Het verhaal doet de ronde dat ze opgenomen werd tijdens de seks.

Vanity

In 1980 leerde Prince op de American Music Awards Denise Matthews kennen. Hij zag in haar de vrouwelijke versie van zichzelf en gaf haar al snel de naam Vanity.

Prince maakte van Vanity de zangeres van een groepje dat alleen uit vrouwen bestond: Vanity 6. Ze waren enkele jaren een koppel en prijkten onder meer samen op de cover van Rolling Stone.

Na haar romance met Prince viel ze onder meer nog voor Billy Idol en Nikki Sixx van Motley Crue, maar ze zou achteraf wel verklaren dat Prince de enige man was van wie ze echt gehouden heeft. Vanity overleed in februari 2016.

Zijne purperen geiligheid: dit waren de vrouwen van Prince
Foto: rr

Apollonia

Zijne purperen geiligheid: dit waren de vrouwen van Prince
Foto: Photo News

In 1984 sloeg de bliksem toe en viel Prince voor Patricia Apollonia Kotero. De knappe Mexicaanse was naast model ook actrice en mocht de hoofdrol voor haar rekening nemen in de film over de meidengroep Vanity 6. Die werd voor de gelegenheid wel omgedoopt tot Apollonia 6, een groep die later ook echt zou ontstaan en waarbij zij zou gaan zingen.

In 1985 zat de relatie tussen de twee er al op.

Susan Moonsie

Ten tijde van Vanity 6 en Apollonia 6 had Prince ook een flirt met Susan Moonsie. Zij zong mee in de bands en had occasioneel een ‘momentje’ met de zanger. Tot een relatie kwam het nooit.

Susannah Melvoin

Serieus werd het wel met Susannah Melvoin. De twee waren zelfs even verloofd, maar Prince maakte de verloving met de talentvolle singer-songwriter toch gedaan. Daarna zou ze nog een relatie hebben met John Kusack en liedjes schrijven voor Madonna.

Sheila E

Zijne purperen geiligheid: dit waren de vrouwen van Prince
Foto: ASSOCIATED PRESS

In de drukke liefdesjaren die de jaren 80 waren voor Prince, was er ook Sheila E. De drumster en zangeres leerde Prince kennen in 1978. Ze gingen samen muziek opnemen, maar daar zou het niet bij blijven. Een mooie maar korte relatie werd het tussen de twee.

“Mijn hart is gebroken. Hier zijn geen woorden voor. Ik hou van jou”, schreef ze op Twitter nadat het nieuws van zijn overlijden zich verspreid had.

Madonna

Jawel, ook Madonna werd gevangen in het web van Prince. In 1985 meer bepaald, ten tijde van hun duet Love Song. Ze liet de kleine held zitten voor Sean Penn, met wie ze later zou trouwen.

Zijne purperen geiligheid: dit waren de vrouwen van Prince
Foto: AP

Sherilyn Fenn

Zijne purperen geiligheid: dit waren de vrouwen van Prince
Foto: ISOPIX

Twin Peaks-actrice Sherilyn Fenn was even het lief van Prince in 1980, maar de relatie werd al snel beëindigd. Ze zijn wel hun hele leven vrienden gebleven. “Hij inspireerde me en veranderde mijn leven. Ik ga hem zo missen. Er is maar één Prince.”

Misty Copeland

Het is nooit officieel gemaakt, maar geen ziel die eraan twijfelt dat Prince iets gehad heeft met Misty Copeland. Hij was gefascineerd door de afro-Amerikaanse balletdanseres, die hij in 2009 uit het niets opbelde om mee te spelen in de clip van Crimson and Clover.

Corrigeer

MEER NIEUWS