“Als Meunier niet van makelaar was veranderd, zat hij nu bij PSG”

“Als Meunier niet van makelaar was veranderd, zat hij nu bij PSG”

Foto: Geert Van de Velde

Als Club Brugge-rechtsachter Thomas Meunier makelaar Franco Iovino niet had geruild voor Jacques Lichtenstein speelde hij nu bij PSG. Dat beweert Patrick De Koster, de manager van Kevin De Bruyne en naaste collega van Iovino in Fan, het voetbalweekblad dat elke zaterdag gratis bij Het Nieuwsblad zit.

“Toen ik aan tafel zat met PSG over Kevin De Bruyne kwam ter sprake dat zij op zoek waren naar een rechtsachter”, aldus De Koster. “Ze informeerden naar Thomas Meunier. Die had na heel wat heisa zijn manager Iovino geruild voor Lichtenstein. Ik belde met mijn goede vriend Oliver Létang (adjunct sportief directeur PSG, red.). Hij zei: Als we Meunier pakken zal het met Iovino zijn. Er zijn genoeg Meuniers op de voetbalmarkt. Het gevolg: Paris Saint-Germain heeft Meunier niet genomen.”

Of de deal tussen PSG en Meunier met Iovino was rond geraakt, zal nooit honderd procent te achterhalen zijn. “Maar zo zie je maar dat het belangrijk is dat er vertrouwen is tussen makelaars en de clubs”, zegt De Koster in een dubbelinterview met Michel Louwagie, de manager van landskampioen AA Gent. In het geanimeerde gesprek gaat het over voetbal en geld. Heel wat taboes sneuvelen, de 63 voetbalmiljonairs van ons land stellen we met naam en toenaam aan u voor. De “Rich List” van het Belgisch voetbal, morgen exclusief in Fan.

Verder ook nog in Fan:

• Onze 63 voetbalmiljonairs: de Football Rich List

• Youri Mulder ziet het: “De hoge EK-premie voor de Rode Duivels is niet overdreven”

• Camping Inter: in het wiel van Marc en Xian Emmers in Milaan

• Buitenspel, ongewone vragen voor Koen Van Langendonck (Westerlo): “Je ziet ze wel eens vreemd kijken als ik naakt in de douche sta, mét keepershandschoenen aan”

• Vamos Atlético: het geheim van de opmars van de matrassenploeg

• En nog véél, véél meer...

“Als Meunier niet van makelaar was veranderd, zat hij nu bij PSG”
Foto: Fan
Corrigeer