Nieuwe wachtruimte, parking en fietsenstalling moeten comfort voor reiziger verhogen

Station na jaar werken helemaal in het nieuw

Station na jaar werken helemaal in het nieuw

Burgemeester Kenneth Taylor mag het lintje doorknippen en toont zich tevreden over het resultaat van de werken. Foto: jvw

Wichelen / Schellebelle -

De vernieuwde stationsomgeving van Schellebelle is gisteren officieel geopend. De werken in en rond de stopplaats, die het comfort van de treingebruikers aanzienlijk moeten verhogen, hebben ruim een jaar geduurd.

Het gaat om een investering van 1,2 miljoen euro. De gemeente Wichelen nam de groenaanleg en de openbare verlichting op haar rekening. “De werkzaamheden starten begin vorig jaar met de afbraak van het oude stationsgebouw, de goederenloods en het voormalige seinhuis,” blikt Nancy Geyskens, manager NMBS Stations terug. “In de nieuwe afgesloten wachtruimte met zitbanken en automatische schuifdeuren is het nu comfortabeler wachten. Aan de automaten kunnen treintickets en drankjes worden gekocht. De nieuwe wachtruimte is geïntegreerd onder de luifel van de nieuwe fietsenstalling. Op het dak zijn 48 zonnepanelen geplaatst, die onder meer zorgen voor de verlichting van de stopplaats.

Dubbel gevoel

Aan beide kanten van de sporen zijn nieuwe overdekte fietsenstallingen geplaatst voor in totaal 294 fietsen. De nieuwe fietsenrekken bieden voldoende ruimte en een maximale bescherming tegen beschadiging en vandalisme. De overkappingen zorgen voor beschutting, de openheid voor meer sociale controle. Dit voorjaar worden nog bewakingscamera's geplaatst. Naast het perron is een nieuwe parking aangelegd voor 108 auto's. Ook de onderdoorgang, de trappen en de trapoverkappingen zijn volledig vernieuwd.”

Burgemeester Kenneth Taylor (Samen) toont zich heel tevreden met het resultaat. “Als gemeente zaten we ergens wel met een dubbel gevoel. Enerzijds moesten we afscheid nemen van ons oude stationsgebouw, dat in een heel slechte staat was. Het viel niet meer te herstellen in de vorm dat het was. Het is nooit leuk om afscheid te nemen van historische gebouwen. Anderzijds mogen we trots zijn op wat een nieuw historisch moment is, de opening van de nieuwe halte. Zo is in de eerste plaats de parking een heel grote verbetering in vergelijking met vroeger en hebben de pendelaars opnieuw een plaats waar ze kunnen schuilen op een meer comfortabele manier.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio