Zandsculpturenfestival zet Prince op de affiche

Organisator Alexander Deman is tevreden dat ze de affiche op het laatste nippertje nog konden wijzigen. Foto: dji

Oostende -

Prince wordt het gezicht van het Zandsculpturenfestival in Oostende: een eerbetoon aan de onverwacht overleden artiest. Het festival staat dit jaar in teken van bekende sterren.

Normaal gezien zouden Brad Pit en Angelina Jolie op de affiche van het Zandsculpturenfestival staan. Maar donderdagnacht besliste de organisatie het campagnebeeld te wijzigen. “Toen ik het overlijden van Prince vernam, speelde meteen het idee om een eerbetoon te doen voor deze artiest. We slaagden erin om op het laatste nippertje het campagnebeeld te wijzigen”, zegt organisator Alexander Deman.

Het Zandsculpturenfestival vindt voor de derde keer plaats op het strand van Oostende. Ditmaal met het thema wereldsterren in zand. “De hommage aan Prince past daar dus perfect in. We brengen een mix van sterren uit de film-, muziek-, en sportwereld. We starten in de jaren vijftig, tot vandaag. Marlon Brando, Marilyn Monroe, Elvis Presley, Michael Jackson, Jimmy Hendrickx: alle klassiekers aan bod. Maar ook hedendaagse sporters als Tom Boonen, Kim Clijsters, Cancellara en Tiger Woods. Of artiesten als Miley Cyrus op haar ‘wrecking ball’, Justin Bieber en Rihanna. En zelfs de volledige cast van FC De Kampioenen en Eigen Kweek.”

Corrigeer

IN HET NIEUWS

Verkiezingen in jouw gemeente:

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees