VoetbalEindronde 2de provincialeOSTA MEERBEKE - JONG ZULTE - Frederik D'Hollander vol vertrouwen naar de eindronde

“Het is nu alles of niets”

“Het is nu alles of niets”

Frederik D'Hollander: “We zijn er klaar voor.” Foto: Marc Van Hecke

Ninove / Zulte -

Jong Zulte vat de eindronde aan met een uitwedstrijd bij Osta Meerbeke dat in de B-reeks op de vijfde plaats eindigde. De geel-groenen klommen op de laatste speeldag naar de vierde plaats en pakten met een uitstekend derde periodekampioenschap uit.

“Osta Meerbeke is voor ons geen totaal onbekende tegenstander”, zegt coach Frederik D'Hollander. “We kwamen de voorbije jaren in dezelfde reeks uit waardoor ik nog heel wat spelers en de manier van voetballen van onze opponent een beetje ken. Ik schat onze kansen op fiftyfifty. Osta Meerbeke heeft het thuisvoordeel maar wij zitten in een positieve flow. We wonnen onze voorbije vier wedstrijden en behaalden in het laatste periodekampioenschap liefst 23 punten op 30. We werden in dit nevenklassement alleen voorafgegaan door Eendracht Aalter dat één puntje meer behaalde. Wij hadden op papier een moeilijkere loting kunnen treffen maar eindrondevoetbal is anders dan competitie. Het is nu alles of niets. Men heeft na een nederlaag niet meer de kans om zich te herpakken.”

Hoe sterk leeft de eindronde in de groep?

“Iedereen ligt erop gebrand om het beste van zichzelf te geven. Ik ben heel ambitieus en kijk hogerop. Een sportman moet altijd het hoogste ambiëren maar we zijn ook realistisch. Jong Zulte vertrekt in de eindronde niet als favoriet. Er zijn heel wat ploegen die meer punten dan wij behaalden en hun ambitie niet onder stoelen of banken steken. Het is jammer dat wij in het beste geval driemaal buitenshuis moeten spelen maar ook dit is op papier geen nadeel. We verloren in de competitie meer punten op eigen bodem dan in uitmatchen. Het was voor onze trouwe aanhang wel leuk geweest om met een thuiswedstrijd van start te gaan.”

Is de club klaar voor een eventuele promotie?

“Niets moet maar alles mag. Jong Zulte is zeer goed gestructureerd om een stap hogerop te gaan. Vorig jaar waren er velen die twijfels hadden bij de promotie van Elene-Grotenberge naar eerste provinciale. Die ploeg mag nu deelnemen aan de eindronde in de hoogste provinciale reeks.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio