Volleybal1ste divisie (m) - Imbrecht Van NuffelJartazi Denderhoutem

“Hebben ons lot niet meer in eigen handen”

Haaltert -

Wegens een zwakke terugronde, waarin Denderhoutem slechts twee wedstrijden won, staat Jartazi op de voorlaatste plaats. Het kan echter niet meer worden ingehaald door hekkensluiter Mortsel. Om eventuele testmatchen te vermijden, moeten de mannen van coach Philip Spitaels echter ook Zomergem achter zich houden.

“Dat is niet evident”, weet middenaanvaller Imbrecht Van Nuffel (28). “Met het bezoek van Moorslede hebben we deze avond een haalbare opgave. Concurrent Zomergem heeft met zijn uitwedstrijd tegen staartploeg Mortsel echter nog een gemakkelijkere opdracht en telt nog een punt meer dan Denderhoutem. We hebben ons lot dus niet meer in eigen handen. Geheel onverwacht moeten we opnieuw knokken voor het behoud. De grote blessurelast speelde ons parten. Bovendien was de spelersgroep wegens werkomstandigheden en andere redenen zelden voltallig voor de trainingen. Het gebrek aan trainingsritme liet zich voelen in de wedstrijden”, bevestigt Imbrecht Van Nuffel.

Jartazi haalde vaak een degelijk niveau in duels met de betere reeksgenoten, maar schoot dan nipt te kort. “In matchen tegen zwakkere ploegen presteerden we niet goed en verloren we ook. De uitwedstrijd tegen Zomergem is daarvan een voorbeeld. Die sleutelmatch verloren we met 3-0. Daardoor verwees Zovoc ons naar de voorlaatste plaats. Dit weekend is middenman Tibo Van Den Abbeele niet beschikbaar en wegens bosklassen met mijn leerlingen trainde ik deze week ook niet mee.”

Corrigeer

Doe de stemcheck van Het Nieuwsblad en ontdek met welke partij jij het best overeenkomt.

Auto's in de kijker

Vastgoed

Jobs in de regio