VOETBAL1STE PROVINCIALEKFC STROMBEEK - VK LIEDEKERKE - Liedekerke en Steven Bellemans verdedigen waterkans op eindronde

“Strombeek wordt lastige klant”

“Strombeek wordt lastige klant”

Steven Bellemans: “Jammer dat we het niet meer in eigen handen hebben.” Foto: dsj

Liedekerke -

Liedekerke deed een barslechte zaak door te verliezen van concurrent RC Jet Waver. Coach Steven Bellemans beseft dat een nieuwe misstap op de Singel noodlottig wordt, maar treft een gemotiveerde tegenstrever met de Liedekerkse transfer Barideau.

Steven Bellemans waarschuwde donderdag op de Heuvelkouter nog zijn troepen. “Strombeek wordt een erg lastige klus tegen een ploeg die in vorm zit en eindelijk bevrijd kan spelen. Jammer dat we het niet meer in eigen handen hebben. Nog twee keer winnen is sowieso de opdracht. Met Arno Polfliet en Sacha Barideau trokken we twee Strombeekse spelers aan die met argusogen zullen gevolgd worden en dus sterk zullen willen presteren. Liedekerke draaide een goed seizoen met enkele uitschieters zoals de zege tegen de toekomstige kampioen Eppegem. De eindronde zou de kers op de taart betekenen. We blijven hopen met nog de topper Braine-Bierbeek op de slotdag.”

Barideau gastheer voor Liedekerke

Sacha Barideau ontvangt zondag met Liedekerke zijn toekomstige club. De 21-jarige defensieve middenvelder uit Wemmel is evenwel niet van plan om op de Singel zijn toekomstige ploegmaats op weg te helpen naar een eindrondeticket. “Ik verdedig nog steeds de Strombeekse kleuren. Tot eind juni ben ik aangesloten bij Strombeek en zet ik hier ook mijn beste beentje voor. Liedekerke merkte op toen ik met de Strombeekse beloften en prima wedstrijd speelde tegen Jong Liedekerke. Sedertdien bleef het me volgen. Ik aarzelde niet om op het aanbod in te gaan, want het betreft een ambitieuze club die de hoop koestert om op korte termijn de overstap te wagen naar de derde Amateurliga. Aan dat verhaal wil ik graag mee schrijven. Eerst wil ik evenwel nog twee wedstrijden winnen met Strombeek. Het behoud hebben we op zak, maar ons seizoen nog een beetje opsmukken zou leuk zijn. We moeten proberen om zo hoog mogelijk te finishen. Houtem moeten we zeker nog kunnen afschudden.”

Barideau klopte aan de poort bij SK Londerzeel toen het noodlot hem tartte. “Op mijn achttiende werd ik het slachtoffer van een auto-ongeval. Ik liep een, hernia op en moest onder het mes. Ik lag een jaar stil terwijl ik revalideerde onder de hoede van physical coach Stijn Lintermans. Ik startte de voorbereiding met Grimbergen, maar een overbelaste rug noopte me een stap lager te zetten. Op 31 augustus tekende ik bij Strombeek. Uiteraard was de ploeg dan al gevormd en ik paste niet in de visie van coach Tom Nissens. Ik legde me nooit neer bij de situatie en gelukkig kreeg ik we kansen onder Jonckheere. Ik kijk uit naar mijn overgang naar Liedekerke.”

Corrigeer

Immo in de regio

Auto's in de kijker

Jobs in de regio