België ook in het wielrennen beste land ter wereld

België ook in het wielrennen beste land ter wereld

Greg Van Avermaet Foto: Photonews

Wat de Rode Duivels (tot een maand geleden althans) in het voetbal voor elkaar kregen, doen nu ook onze wielrenners. Ons land staat immers aan de leiding in de UCI World Ranking.

Dat is een klassering die sinds 1 januari door de wereldwielerbond is ingevoerd en die bepalend is voor het aantal profs dat naar het WK of het EK mag worden gestuurd. Deze rangschikking wordt wekelijks bijgewerkt met de resultaten van alle internationale profwedstrijden. Met Greg Van Avermaet op de derde plaats, Sep Vanmarcke als vijfde en leider in de Europe Tour, en Baptiste Planckaert als achttiende, tellen we drie landgenoten in de individuele World Ranking.

“Als we op 22 augustus bij de eerste 10 landen behoren, mogen we met 9 man naar het WK in Qatar”, zegt Jos Smets, directeur van de wielerbond. “De ranking van 15 augustus is bepalend om evenveel renners naar het allereerste EK voor profs te sturen dat op 18 september in Nice wordt gehouden.”

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.