CLUBNIEUWS. Genk hoopt op straf voor Izquierdo, Club opnieuw op volle sterkte

© Photonews

Racing Genk hoopt dat Club Brugge-speler José Izquierdo geschorst wordt voor de competitiewedstrijd tussen beide ploegen. Bij blauw-zwart kan Michel Preud'homme dan weer rekenen op sterkhouders Björn Engels en Lior Refaelov, en bij Waasland-Beveren is Milos Maric bezig aan zijn laatste wedstrijden. Onze dagelijkse lading clubnieuws!

rco, gma, jcs, thst, alve

Racing Genk hoopt op straf voor Izquierdo (Club Brugge)

De reviewcommissie van de voetbalbond buigt zich wekelijks over de betwiste spelfasen van de voorbije speeldag. Dat zal aanstaande maandag weer het geval zijn. Dan zullen de overtredingen van twee speeldagen tegelijk worden behandeld. Dus ook die van de afgelopen midweek. Bij RC Genk zijn ze vooral geïnteresseerd in het knietje van José Izquierdo in de rug van Sébastien Dewaest.

Peter Maes: “Ik vind het niet onbelangrijk dat we in de play-offs met gelijke wapens strijden. Wat Izquierdo deed, heeft niks te maken met zelfbescherming. Was dat wel zo, dan kon ik nog begrip opbrengen voor zijn actie. Nu niet. Het is duidelijk een tackle langs achter. Met de match in Brugge in het vooruitzicht, vind ik het belangrijk dat de juiste sanctie wordt getroffen.” Bij een gebeurlijke straf is de Colombiaan geschorst voor dat duel.

Club opnieuw op volle sterkte

Björn Engels en Lior Refaelov maken vanavond hun wederoptreden bij Club Brugge. De twee zijn hersteld van respectievelijk blessures aan de quadriceps en de adductoren en moeten Club Brugge vanavond opnieuw laten aanknopen met de zege, thuis tegen Zulte Waregem (aftrap om 18 uur).

Na de recente 0 op 6 is hun terugkeer van levensbelang voor de leider in de Pro League. “Af en toe kom je spelers tegen die onbetwistbare titularissen zijn”, zegt trainer Michel Preud’homme. “Als Björn fit is, is hij zo iemand. En Rafa ook.” De terugkeer van Engels komt net op tijd nu Benoît Poulain voor de rest van het seizoen out is na een scheur in de ligamenten van zijn enkel, terwijl Refaelov het aanvallende compartiment nieuw leven in kan blazen. Tot dusver zorgden de Brugse aanvallers in PO1 nog maar voor één treffer. “Heel wat spelers in mijn kern kunnen het spel versnellen of vertragen met een actie, maar Rafa weet wanneer hij dat moet doen. Hij teert goed op zijn ervaring.” De Israëliër kan misschien wel de bepalende speler worden die bij Club de laatste wedstrijden niet is opgestaan. Voorin moet Preud’homme kiezen of hij het tegen Genk niet onaardig spelende duo Wesley-Vossen laat staan of Diaby terug in de basis dropt. Ibini en Agu zijn geblesseerd.

De beloften van Club klopten gisteravond Anderlecht met 1-0. Fran Brodic, die op de tien speelde, zorgde na rust voor het enige doelpunt. Bij Anderlecht maakte Lukebakio de eerste helft vol. Club staat nu tweede na Waasland-Beveren met een puntje minder. Er staan nog drie matchen op het programma voor blauw-zwart: naar STVV, naar Anderlecht en thuis tegen Standard.

Paulussen fit, Chen geblesseerd bij Malinwa

Laurens Paulussen lijkt dan toch net op tijd speelklaar te zijn voor de terugmatch van KV Mechelen op Charleroi. De rechtsback bleef vorige week aan de kant met een verrekking aan de quadriceps, maar kon vrijdag voor het eerst weer voluit meetrainen met de groep. Als Paulussen vandaag geen reactie ondervindt dan start hij wellicht in de basis. Xavier Chen, vorig weekend nog de vervanger van Paulussen, werd uit de selectie gelaten met een ontsteking aan de achillespees.

Coelho blijft sukkelen

Bij Lokeren blijft Jaja Coelho sukkelen met de adductoren. Tijdens de laatste training moest de spits afhaken na de opwarming, hij is er niet bij op Stayen. Enoh (knie) is twijfelachtig, maar zit wel in de wedstrijdselectie . De revalidatie van Joao Carlos (hamstring) verloopt sneller dan voorzien, mogelijk is hij volgende week al speelklaar. Melnjak, Creemers, Persoons en Ngolok trainen individueel.

Benito Raman keert terug

Naast Mahlangu keert ook Benito Raman terug uit blessure bij Sint-Truiden, beiden moeten de voorste linie iets meer diepgang geven. Fernandes vervangt centraal achterin de geschorste Kotysch, ook Angban komt in aanmerking voor een basisplaats. Tchenkoua komt dit seizoen wellicht niet meer in actie. Hij zoekt een specialist op om zijn enkel helemaal te laten genezen met het oog op volgend seizoen.

Milos Maric op weg naar uitgang

Milos Maric (34) en Ousseynou Cissé (25) verlaten na dit seizoen Waasland-Beveren. Met ook Thibault Moulin moeilijk houdbaar moet de fusieploeg op zoek naar heel wat nieuwe middenvelders. Ook assistent-coach Herman Vermeulen en vermoedelijk ook beloftentrainer David Destorme verlaten de club. Stijn Vreven kan voor de trip naar Kortrijk wel weer een beroep doen op Valterri Moren. De Finse verdediger is verlost van zijn hamstringprobleem en zit in de wedstrijdselectie. Demir (ziekte) ontbreekt en ook Coulibaly (knie) blijft thuis.

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie