Verken samen met de profs de nieuwe, veelbesproken kasseihelling van Luik-Bastenaken-Luik

Er was de voorbije dagen al veel te doen over de Côte de la Rue Naniot. De helling werd dit jaar voor het eerst toegevoegd aan het daarvoor al loodzware parcours van Luik-Bestaken-Luik. Een venijnige kasseihelling op drie kilometer van de finish: volgens de organisatie moet het de finale nog spectaculairder maken, volgens velen was nog een extra helling zo laat in de koers helemaal niet nodig en zal de Côte de la Rue Naniot er enkel voor zorgen dat de koers nog langer op slot zal blijven. Verken samen met Joaquim Rodriguez en Enrico Gasparotto die bewuste helling.

Ook ploegmaat Tiago Machado filmde zijn verkenning van de Côte de la Rue Naniot, de kasseihelling komt zondag na 250 kilometer koers en is 600 meter lang aan 10,5 %.

En ook Astana zette beelden van hun verkenning online:

Hun kopman Vincenzo Nibali arriveerde vrijdag in Luik na de Giro del Trentino. Vorig jaar werd hij 13de na winnaar Alejandro Valverde. Zijn beste resultaat haalde hij in 2012 waarbij hij tweede werd na Maxim Iglinskiy. Ook de Italiaan liet zijn licht schijnen op de nieuwe kasseiklim tegen Cyclingsnews.. "Een extra klim in de finale is wel een verschil, ja. En na zoveel kilometer zal de inspanning voelbaar zijn", vertelt Nibali na de verkenning. "Het ligt dichtbij de finish, maar je moet zien hoe het peloton het interpreteert. Als het tempo zeer hoog ligt op de Saint-Nicolas, dan zal die klim zeker pijn doen. Maar we moeten bekijken hoe de renners de Saint-Nicolas verteren. Het verandert de dingen wat, maar zal ze niet helemaal dooreen schudden. En op het einde zijn het de renners die bepalen hoe de wedstrijd zal uitdraaien", besluit hij.

De Côte de La Redoute (na 216,5 kilometer, 2km aan 8,9 %) is een klassieker in La Doyenne. Een rotding, ook voor profs zoals blijkt uit de verkenning:

Corrigeer

MEER NIEUWS