PLAY-OFF 2. Kortrijk vernedert Beveren, spanning troef in groep B

© BELGA

KV Kortrijk springt na een ruime zege tegen Waasland-Beveren op de vierde speeldag weer over Standard in Groep A. In Groep B pakte Lokeren een punt in Sint-Truiden en lijkt Charleroi op weg naar de zege in Mechelen.

vml

GROEP A: Kortrijk opnieuw leider, Beveren op de sukkel

In Play-off 2A sprong Kortrijk weer over Standard naar de leiding naar een erg ruime zege tegen Waasland-Beveren. In een dol kwartier legde KVK de wedstrijd in een beslissende plooi: De Smet toonde de weg in de 24ste minuut maar miste even later wel een strafschop, met daar nog twee goals van Kage en eentje van Papazoglou bovenop trok de thuisploeg wel met een geruststellende 4-0-voorsprong de rust in. Henkinet behoedde de bezoekers voor nog zwaardere cijfers maar Roland kon tien minuten voor tijd toch nog de 5-0-vernedering afmaken. Waasland-Beveren blijft op de sukkel met amper één puntje in de play-offs.

© Photo News

GROEP B: STVV kan niet winnen, Perbet wordt topschutter

In Play-off 2B kon STVV direct enkele keren dreigen maar het was Lokeren dat iets na het kwartier op voorsprong kwam via Patosi. STVV maakte echter al snel weer gelijk via Raman en vijf minuten voor rust zette Gerkens de 2-1 op het bord. Na mistrappen van diezelfde Gerkens kon Bolbat echter nog voor rust profiteren en de 2-2 binnenduwen. Beide ploegen wilden wel en er kwamen kansen aan beide kanten maar in de tweede helft werd niet meer gescoord, ondanks een slotoffensief van de thuisploeg.

Charleroi kwam iets voor het halfuur op voorsprong tegen KV Mechelen na een strafschopgoal van Ninis. Perbet en Baby dikten de score nog verder aan. Na de rust voorkwam Jean-François Gillet tot tweemaal toe een vierde tegentreffer maar de doelman ontsnapte aan rood toen hij de bal met de hand raakte buiten de zestien. Perbet scoorde in het slot echter nog een tweede keer en met 17 goals werd hij nu mede-topschutter.

Met nog twee speeldagen te gaan, is dit de stand in beide poules:

Stand Play-off 2A

1. Kortrijk 8

2. Standard 7

3. Moeskroen 5

4. Waasland-Beveren 1

Stand Play-off 2B

1. Lokeren 7

2. Charleroi 7

3. KV Mechelen 6

4. STVV 4

Meer over KV Kortrijk

Meer nieuws

Video

Keuze van de redactie