Potjes koken over bij Anderlecht-fans: wedstrijd even stilgelegd

De wedstrijd tussen Oostende en Anderlecht is even gestaakt. De Anderlecht-fans konden het niet verkroppen dat hun club met 4-1 in het krijt stond en dat deed de gemoederen danig oplopen in het paars-witte bezoekersvak. Een enkeling rende zelfs het veld op. Reden genoeg voor scheidsrechter Wim Smet om de wedstrijd te staken. Na zeven minuten werd de partij dan toch hervat.

Het liep voor Anderlecht niet van een leien dakje op bezoek bij Oostende. Op de vijfde speeldag van Play-off 1 keek het bij de rust al tegen een 3-0-achterstand aan na doelpunten van Akpala, Canesin en El Ghanassy. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd schonk Steven Defour Anderlecht nog even hoop, maar die werd al snel weer ingedrukt door diezelfde El Ghanassy.

Daarop braken er in het bezoekersvak relletjes uit tussen Anderlecht-supporters onderling. De stewards moesten de boel komen sussen maar dat bleek niet echt te lukken. Een enkeling bestormde zelfs het veld maar werd al snel gevat door drie stewards. Daarop besliste scheidsrechter Wim Smet de wedstrijd te staken. Even leek het niet duidelijk of de partij nog verder afgewerkt zou worden, maar zeven minuten later werd ze dan toch hervat nadat doelman Silvio Proto de supporters wat tot bedaren had proberen brengen.

De overige acht minuten werden nog afgewerkt en daarin kon Anderlecht nog één keer scoren: 4-2 was de einduitslag.

Corrigeer

Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.