Wie betaalt de scheiding als koppels uit ‘Blind Getrouwd’ uit elkaar gaan?

Wie betaalt de scheiding als koppels uit ‘Blind Getrouwd’ uit elkaar gaan?

Geert en Daisy tijdens een etentje op hun laatste avond. Foto: Blind Getrouwd

Met een beetje geluk zitten vanavond één miljoen Vlamingen in de zetel voor de finale van ‘Blind Getrouwd’, het VTM-programma dat in geen tijd een kijkcijferkanon werd. Wie blijft na vijf weken samen en wie gaat scheiden? Dat weten we vanavond. Maar wie krijgt de rekening van een eventuele scheiding gepresenteerd?

Na zeven weken komen we eindelijk te weten wat met de drie koppels is gebeurd die elkaar in november 2015 blindelings het jawoord gaven. De laatste aflevering van Blind Getrouwd volgt de koppels tijdens de laatste avond en de laatste ochtend van het experiment, dat vijf weken duurde. Geert en Daisy, Stijn en Nuria en Jonas en Inge rijden terug naar de stad- en gemeentehuizen waar ze met een krop in de keel en een hoofd vol vragen trouwden met een wildvreemde. Een expert krijgt van het koppel te horen wat gaat gebeuren: blijven ze getrouwd of gaan ze scheiden?

Met de koppels is trouwens afgesproken dat VTM de kosten van een eventuele scheiding betaalt omdat dat nu eenmaal het risico is van het experiment. De zender neemt die kosten op zich tot zes maanden na de beslissing die ze tijdens de opnames namen. Als een koppel na die termijn uiteengaat, is dat voor eigen ­rekening. Als de deelnemers na het experiment nood hebben aan begeleiding, kan dat tot één jaar na de opnames. Indien ­nodig, kan dat ook langer.

Nieuwe reeks

Na de aflevering van vanavond doet VTM een oproep voor nieuwe kandidaten. Op www.vtm.be kunnen geïnteresseerden zich nu al inschrijven voor een “eventueel tweede seizoen”. Dat komt er onder voorbehoud omdat VTM niet zeker weet of de experten zes ­geschikte mensen zullen vinden om drie “wetenschappelijk solide” koppels te maken. Het eerste seizoen leverde alvast 1.100 kandidaten op uit 850.000 alleenstaande Vlamingen.

Corrigeer

IN HET NIEUWS

POPULAIRE VIDEO'S

Het beste van Enkel voor abonnees