Londense politie zoekt “seriewaterspatter”

De Londense politie heeft een oproep gelanceerd om een persoon te vinden die rondrijdt in een Toyota 4x4 en die er een pervers genoegen in schept door de plassen te rijden om zo voorbijgangers nat te spatten. Dat heeft de Britse Times op maandag gemeld.

“White Chapel had Jack the Ripper (...) en de kattenmoordenaar van Croydon loopt nog altijd vrij rond”, merkte de ernstige en conservatieve krant op. De Times voegde de waterspatter van Kentish Town, een wijk in het noorden van Londen, toe aan de lijst van “criminelen”.

Bij elke stortbui, een bijna dagelijkse gebeurtenis in de Britse hoofdstad, patrouilleert het individu in zijn 4x4 door de straten totdat hij een plas water in de buurt van een stoeprand vindt. Dan rijdt hij in de plas om voorbijgangers nat te maken.

 

 

Onlangs maakte hij een fout door tweemaal langs dezelfde plas te passeren. Zo is hij kunnen gefilmd worden door een voorbijganger die de video aan de politie doorgaf, aldus de Times.

Het voertuig, een zwarte Toyota 4x4, was niet ingeschreven of verzekerd. De politie van Camden riep de bevolking op om samen te werken om de “seriewaterspatter” te stoppen. Hij rijdt sinds januari rond.

Voorbijgangers opzettelijk nat spatten tijdens het rijden is een uitdrukking van egoïstisch of agressief rijgedrag en is een overtreding van de wegcode van 1988.

Corrigeer

MEER NIEUWS