Pello Bilbao sprint naar zege in tweede etappe Ronde van Turkije

Pello Bilbao sprint naar zege in tweede etappe Ronde van Turkije

Foto: Photo News

De tweede etappe in de Ronde van Turkije (2.BC) is een prooi geworden voor de Spanjaard Pello Bilbao. De 26-jarige renner van Caja Rural soleerde maandag na 154,1 kilometer in Kapadokya naar de zege en rondde het numerieke overwicht van zijn team perfect af. Ploegmaat Jose Gonçalves werd enkele tellen later tweede, Mauro Finetto (Unieuro-Wilier) vervolledigde het podium. De Pool Przemyslaw Niemic (Lampre-Merida) behoudt zijn leiderstrui.

Eduard Grosu, Nicolas Baldo en Eugert Zhupa tekenden present in de vlucht van de dag. Het peloton, onder leiding van Lampre-Merida voor leider Niemic, gunde hen niet meer dan 4:15 voorsprong.

In tegenstelling tot de openingsetappe vlotte de samenwerking in het peloton beter maandag en werden de vluchters al op 45 km van de finish gegrepen. Het sein voor Caja Rural om de wedstrijd, mede dankzij de wind, open te breken en het eerste peloton, met nog leider Niemic, dunde uit tot nog slechts 30 renners, bij wie alle renners van Caja Rural.

De Spaanse ploeg temporiseerde niet en met nog 25 km voor de boeg telden we nog slechts 15 renners vooraan, met ook leider Niemic die onder druk werd gezet. Een tweede groepje volgde al op 1 minuut.

In een spannende finale volgden heel wat aanvallen en het was uiteindelijk Bilbao die erin slaagde weg te rijden. Achter hem volgde leider Niemic met Gonçalves en Arroyo, wat later zouden ook nog andere renners de aansluiting maken. Bilbao had evenwel gewonnen spel en pakte zijn eerste overwinning van het seizoen na eerder dit jaar heel wat ereplaatsen. Ook in 2015 won hij een rit in de Ronde van Turkije.

Corrigeer


Het Nieuwsblad biedt meer dan 1.000 reeksen in 12 sporten aan. Zoek hierboven de uitslagen van uw favoriete club of surf naar onze uitslagenpagina.